Teismui perduota dar viena „čekiukų“ byla: kaltinimai pateikti S. Stasiūnui

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Saulius Stasiūnas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimu, disponavimu jais bei turto pasisavinimu, pranešė prokuratūra.

Baudžiamosios bylos duomenimis, nuo 2019 m. balandžio 9 d. iki 2023 m. balandžio 11 d. S. Stasiūnas, eidamas Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nario pareigas, manoma, suklastojo 12 avanso apyskaitų, melagingai nurodydamas duomenis apie patirtas kuro išlaidas, realiai nesusijusias su tarybos nario veikla.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad tarybos narys, klastodamas avanso apyskaitas ir taip siekdamas pagrįsti su tarybos nario veikla susijusias gautas išmokas ir patirtas išlaidas karantino režimo metu bei galiojant viešojo ir privataus sektoriaus veiklos ribojimams, pasisavino 855 eurus Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Anot prokuratūros, tyrimo duomenimis, S. Stasiūnas kaltinamas, kad piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas sau turtinės naudos, tyčia pažeidė tarybos nario veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus ir nuostatas, savo tyčiniais, aktyviais bei sistemingais, ilgą laiką trukusiais neteisėtais veiksmais iškraipė jam, kaip valstybės tarnautojui suteiktų teisių esmę, sumenkino tarybos nario autoritetą ir visuomenės pasitikėjimą juo, taip pat pakenkė Šiaulių miesto savivaldybės ir tarybos įvaizdžiui bei sumenkino jų prestižą.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių politikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

artimas Visockui, o tokie socialdemokratiški polinkiai

artimas Visockui, o tokie socialdemokratiški polinkiai portretas
Žmogus artimas Visockui, o tokie socialdemokratiški polinkiai...

Aijajai kokią velniavą čia užkūrė

Aijajai kokią velniavą čia užkūrė portretas
mįslingo bairaktaro įsigijimo aplinkybių pridengimui ,,visuomeninis specialistas ''Šliapinas?Geras pasakymas yra apie kitų tepimą,kad pats mažiau smirdėtum...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių