Paauglė, būdama komos būsenos mėtė krepšinio kamuolį

JAV mokinę, žaidžiančią krepšinį prieš kelis metus ištiko pavojinga liga , bet, patekusi į komos būseną ji apstulbino gydytojus, pradėjusi atlikinėti krepšinio metimus.

Kanzaso valstijoje, JAV gyvenanti Maggie'ė Meier susirgo 2008 metais ir po priepuolio buvo paguldyta į ligoninę. Paauglei buvo nustatytas mikoplazminis meningoencefalitas - meningito forma, kuri sukelia smegenų patinimą. M.Meier tris mėnesius praleido komos būklėje. Ją kas 2-3 valandas priverstinai judindavo, kad jos galūnių neištiktų sąstingis.

Tam, kad nepamirštu, kuo ji buvo, šeimos nariai jai į rankas, kai ji būdavo pasodinta, įduodavo krepšinio kamuolį. Neįtikėtina, bet merginos refleksai suveikė ir ji pradėjo mėtyti kamuolį.

Daktaras Williamas Grafas, neurologas, gydęs M.Meier, teigė: „krepšinio kamuolio mėtymas turėjo būti įsišaknijęs kaip vienas iš Maggie'ės pagrindinių instinktų - šis judesys sugrįžo anksčiau negu ji galėjo atsistoti arba vėl vaikščioti“. Po komos ji užtruko kelis mėnesius, kol vėl išmoko vaikščioti, kalbėti ir skaityti.

Neseniai mokinė vėl grįžo į krepšinio aikštelę. „Kai ten esu, negalvoju apie tai, ką patyriau. Tačiau, kai pagalvoju apie tai, kaip sugrįžau - tai gana įspūdinga“, - sakė M.Meier.

Mikoplazminis meningoencefalitas yra bakterinė liga, sukelianti smegenų uždegimą. Kai kuriais atvejais liga gali būti mirtina.


Šiame straipsnyje: krepšinisligakomos būsena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių