Skirtingose šalies vietose – žolės ir miško paklotės gaisrai

Kalvarijų, Prienų, Šakių, Vilkaviškio, Lazdijų rajonuose ir Kaune praėjusią parą degė žolė, miško paklotė, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

PAGD duomenimis, 12.04 val. gautas pranešimas, kad Kalvarijoje, Gėlių gatvėje, dega pieva. Per gaisrą išdegė apie 30 arų pievos.

12.21 val. pranešta apie gaisrą Prienų rajone, Vinvo Mykolaičio-Putino gatvėje. Nurodyta, kad dega žolė. Degė 20 arų sausos žolės, kuri vėliau buvo užgesinta.

Anot PAGD, 13.45 val. gautas pranešimas, kad Lazdijų rajone, Veisiejuose, Rūdos gatvėje, atviroje teritorijoje, dega miško paklotė. Paaiškėjo, kad liepsnos buvo apėmusios 4 hektarus miško paklotės.

Panaudojus rankinį inventorių, grandininį pjūklą ir miškininkų traktorių, gaisras lokalizuotas. Vanduo buvo vežiojamas nuo lauko hidranto, vieno kilometro atstumu, ir nuo gamtinio vandens telkinio, 0,5 kilometro atstumu.

14.13 val. ugniagesiai gavo pranešimą apie degančia žolę Vilkaviškio rajone. Informuota, kad gaisras kilo, Klausučių kaime, Draugystės gatvėje. Išdegė apie 50 arų žolės.

PAGD duomenimis, panašiu metu, 14.14 val. pranešta, kad Šakių rajone, Gerulių kaime, dega miškas. 80 arų plote atskirais židiniais degė miško paklotė.

15.13 val. ugniagesiai vėl gavo žinią apie gaisrą Kalvarijos rajone. Pranešta, kad Jonų kaime, Eglės gatvėje, prie griovio dega žolė. Paaiškėjo, kad 10 arų plote degė žolė bei šiukšlės.

Anot PAGD, 19.43 val. gautas pranešimas, kad kilo gaisras Kaune, Kleboniškio miške. Iki įvykio vietos privažiuoti nebuvo galimybės, tačiau smilkusi miško paklotė buvo užgesinta.

Galiausiai, pirmadienio vakarą, 20.58 val., pranešta apie dar vieną gaisrą Vilkaviškio rajone. Nurodyta, kad Lakštučių kaime, pievoje, kažkas dega, yra pakilęs didelis vėjas, liepsną pučia kaimo link. Paaiškėjo, kad vyriškis dviejose krūvose kūreno sukrautus bulvienojus, nuo jų užsidegė šalia esančios ražienos. Gaisras užgesintas, išdegė 4 arai ražienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių