„Čekiukų“ byloje įtarimai pateikti buvusiems Ukmergės savivaldybės tarybos nariams

  • Teksto dydis:

„Čekiukų“ byloje įtarimai pateikti dviem buvusiems Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariams, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, dėl dokumentų klastojimo ir disponavimo jais, sukčiavimo įtariami Juozas Galiauskas ir Janina Galiauskienė.

STT duomenimis, J. Galiauskas ir J. Galiauskienė, eidami Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narių pareigas, galėjo suklastoti tikrus dokumentus, juose įtvirtindami tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

Tokiu būdu buvęs tarybos narys J. Galiauskas Ukmergės rajono savivaldybės administracijai galėjo padaryti daugiau kaip 3,6 tūkst. eurų žalos, J. Galiauskienė – beveik 4 tūkst. eurų žalą.

STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 metų kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai.

Tokie ikiteisminiai tyrimai šiuo metu vykdomi 26 savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių