Degalų bake aptikta rūkalų slėptuvė

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos į Lietuvą grįžtančio Švenčionių rajono gyventojo lengvojo automobilio degalų bake Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko rūkalų slėptuvę.

Trečiadienį vakare Adutiškio kontrolės punkte dirbę Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai patikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Šis punktas kasdien dirba 12 valandų per parą, o per jį į abi puses gali vykti deklaruotinų daiktų negabenantys Lietuvos bei Baltarusijos pasienio ruožų gyventojai.

„Volkswagen Passat“ vairuotojas, 40 metų Švenčionių rajono gyventojas, tokią teisę turėjo ir pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Nieko draudžiamo VSAT pareigūnai nerado ir mašinos salone, tačiau jiems įtarimų sukėlė automobilio degalų bakas.

Mašiną nuspręsta detaliau patikrinti Adutiškio užkardoje, kur yra specialiai tam pritaikytos patalpos. Jose automobilį išnaršę VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad gamyklinis „Volkswagen Passat“ degalų bakas yra perdirbtas ir pritaikytas gabenti kontrabandai. Talpykloje įrengta speciali pertvara, dalijanti ją į dvi dalis: mažesniąją – dyzelinui, kuriuo varomas automobilis, ir didesniąją – neteisėtam kroviniui.

Pasieniečiams teko atjungti talpyklą nuo degalų sistemos. Iš slėptuvės VSAT pareigūnai ištraukė 770 pakelių cigarečių „Queen Super Slims“, „Queen Charm“, „Queen Menthol“, „NZ Gold Super Slim“, „Winston Silver Super Slims“ ir „Winston Blue“. Visos rūkalų pakuotės buvo pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už padarytą pažeidimą jam teisme gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas ir automobilis, kuris kartu su rūkalais dabar saugomas Adutiškio užkardoje. Vyras po apklausos paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių