Dėl piktnaudžiavimo įtarimai pareikšti buvusiam Tauragės rajono tarybos nariui

Dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, disponavimo suklastotais dokumentais bei apgaulingai tvarkytos savo valdomos įmonės finansinės apskaitos įtarimai pareikšti buvusiam Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariui Vilmantui Liorančui.

Kaip ketvirtadienį pranešė pranešė Generalinė prokuratūra, V. Liorančas laikotarpiu, kai ėjo tarybos nario pareigas, galimai apgaulingai tvarkė savo vadovaujamos įmonės buhalterinę apskaitą.

Įtariama, kad jis į įmonės apskaitos dokumentus įrašė melagingus duomenis apie jo, kaip tarybos nario, veiklai naudotą ir iš savo paties įmonės nuomotą automobilį.

Turimų duomenų visuma leidžia įtarti, kad V. Liorančas šių galimai suklastotų dokumentų pagrindu dalį iš savivaldybės gautų lėšų panaudojo nesąžiningai, ne tarybos nariui skirtai veiklai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jį organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras. Tyrimą atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka 31 ikiteisminį tyrimą dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo. Įtarimai šiuo metu yra pareikšti 14 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių