Kalvarijos apylinkėse pasieniečiai aptiko JK vogtą automobilį

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė Utenos gyventoją, vairavusį Jungtinės Karalystės (JK) policijos nuo pernai metų vasaros ieškomą automobilį.

Kaip pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), praėjusio ketvirtadienio vakarą, kelyje Marijampolė-Suvalkai ties Kalvarijos savivaldybe patruliavę Varėnos pasienio pareigūnai patikrinti sustabdė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiavusį automobilį „Audi Q7“, tempiantį namelį ant ratų „Whirlwind GT“.

Abi transporto priemonės buvo su JK registracijos numeriais. Visureigį vairavęs 44-erių metų uteniškis VSAT pareigūnams pateikė visus dokumentus ir britiškus transporto priemonių registracijos liudijimus.

Tačiau pareigūnams įtarimų kilo dėl 2012 metų laidos „Audi Q7“ automobilio registracijos numerio. Nuėmus po priekiniu visureigio stiklu užklijuotą lipduką slėpusį tikrąjį VIN, nustatyta, kad automobilio britų policija ieško nuo pernai metų liepos mėnesio.

Pasieniečiai visureigį su nameliu ant ratų ir jo vairuotoją sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. Apklausiamas lietuvis pasieniečiams paaiškino automobilį pirkęs aukcione JK.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Griežčiausia už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bausmė – ketverių metų laisvės atėmimas.

Visureigį vairavęs uteniškis po apklausos paleistas skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Nesušadė?

debilai

debilai portretas
ivairavai i koki tvarta apvyniojes folga kad koks palydovas neuzciokintu ir ardai po biski-ir ta blake atsirastu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių