Kriminalistai demaskavo narkotikų platinimo schemą: buvo naudojama programėlė „Telegram“

Marijampolės kriminalinės policijos pareigūnai demaskavo narkotikų platinimo schemą, naudojant programėlę „Telegram“, pranešė policija.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK), kriminalistų atlikto tyrimo metu buvo identifikuotas asmenų neteisėtas disponavimas labai dideliais kiekiais narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis, bei vykdyta konspiratyvi jų prekyba naudojant komunikavimo programėlę „Telegram“.

„Narkotinės bei psichotropinės medžiagos būdavo užkasamos ar kitaip paslepiamos, o užkasimo ar paslėpimo vietoje nuimamos vietovės koordinatės, kurias vėliau pardavėjas persiųsdavo konkrečiam narkotinių bei psichotropinių medžiagų pirkėjui. Ši nusikalstamos veiklos schema buvo vykdoma Marijampolės, Jurbarko, Kauno bei Alytaus miestuose, kuriose į kelis šimtus skirtingų vietų, nuolatos būdavo paslepiamos vartotojams paruoštos narkotinės bei psichotropinės medžiagos: hašišas, amfetaminas, kristalai bei MDMA tabletės. Už šias narkotines bei psichotropines medžiagas jų pirkėjai atsiskaitydavo kriptovaliuta“, – teigiama Marijampolės AVPK pranešime.

Anot policijos, operacijos metu, Kauno miesto prieigose, bendradarbiaujant su Kauno policijos pareigūnais buvo sustabdytas lengvasis automobilis „Ford Mondeo“, kuriuo vyko du vyriškiai (gim. 2000 m. bei 2004 m.). Automobilio apžiūros metu buvo rastas paketas su jame esančiais 400 gramų psichotropinės medžiagos-kristalų. Asmenys buvo sulaikyti.

Atliekant kratas, vieno iš sulaikytųjų gyvenamojoje vietoje buvo rasta ir paimta apie 1 kilogramas narkotinės medžiagos-hašišo bei apie 100 gramų kitų narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Kriminalistai Jurbarko, Marijampolės, Kauno bei Alytaus miestuose atliko procesinius veiksmus, kurių metu buvo rasta apie 200 skirtingose vietose žemėje užkastų ar kitaip paslėptų narkotinių bei psichotropinių medžiagų pakuočių, kuriose buvo supakuotos vartotojams paruoštas: hašišas; MDMA tabletės bei kristalai, kurių svoris svyruoja nuo 1 iki 11 gramų.

Viso operacijos metu iš nelegalios apyvartos išimta apie 1,7 kilogramo narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Abiem įtariamiesiems teismas paskyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus.

Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių