Šviežiomis automobilio padangų žymėmis – iki pasienyje įkurdinto baltarusiškų cigarečių „sandėlio“

  • Teksto dydis:

Kratų metu sodybos ūkiniame pastate ir automobilyje Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai aptiko kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 30 tūkst. eurų. Taip pat buvo sulaikyti du, įtariama, su šia kontrabanda susiję Šalčininkų rajono gyventojai.

Penktadienį paryčiais tarnybą vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai ir kinologas su tarnybiniu šunimi, belgų aviganiu Chico, Vaškelių kaimo (Šalčininkų r.), apylinkėse, už 800 metrų nuo sienos su Baltarusija, pastebėjo šviežias automobilio padangų žymes.

Jas nuspręsta patikrinti.

Trejų metų keturkojui buvo duota komanda patikrinti vietovę.

Chico iškart užuodė pėdsakus ir savo kinologą bei jo kolegas vedė iki netoliese esančios sodybos.

Čia pat pasieniečiai pamatė automobilį „Volkswagen Caddy“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais.

Vykdydami tolesnį tyrimą, pareigūnai minėtame automobilyje ir sodybos ūkiniame pastate atliko kratas, per kurias aptikta 6 800 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 30 396 eurai. VSAT pareigūnai sulaikė sodybos kieme pasirodžiusius vyrus – 34-erių ir 47-erių Šalčininkų rajono gyventojus.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Griežčiausia už šią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bausmė – šešerių metų laisvės atėmimas.

Po apklausos pasieniečiai sulaikytuosius paleido.

Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių