Naujos detalės: į pareigūnus šaudęs ir pats nusižudęs vyras turėjo atsidurti už grotų

Tauragės rajone pirmadienį į policijos pareigūnų automobilį šovęs ir vėliau pats nusižudęs 37-erių vyras buvo ieškomas, jis turėjo atlikti laisvės atėmimo bausmę.

Anot Policijos departamento, 14.34 val. buvo gautas 43 metų moters pranešimas, kad Tauragės rajone, Karapolio kaime, prie jos namo vaikšto 37 metų vyras, grasina ir šaudo iš nenustatyto ginklo.

Kaip Eltai pasakojo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovė Lina Balnienė, atvykus policijos pareigūnams, vyras pro langą šovė kelis kartus į pareigūnų pusę ir pataikė į tarnybinį automobilį „VW Caddy“. Pareigūnai sužalojimų nepatyrė.

„Pirminiais duomenimis, įvykio vietoje vyko išgertuvės, kurių metų vyras ginklu grasino 43 metų moteriai, kuri ir iškvietė pareigūnus. Namuose dar buvo 46-erių metų vyras. Jie tiesiog paspruko iš tos patalpos. Tada policijos pareigūnai juo saugiai pristatė į komisariatą tolimesniems procesiniams veiksmams“, – pasakojo L. Balnienė.

Pareigūnams vykdant derybas, pasitelkti ir Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Policijos duomenimis, derybų metu, pasigirdo šūvis. Pareigūnai įėję į namo vidų, jame rado vyro kūnas, šalia rastas ir paimtas 16-to kalibro medžioklinis šautuvas “IŽ“ – įtariama, kad asmuo nusižudė.

Kaip teigė L. Balnienė, į pareigūnus šovęs ir vėliau nusižudęs vyras anksčiau buvo teistas, ieškomas teisėsaugos.

„Asmuo buvo žinomas teisėsaugai, jau atlikęs bausmę įkalinimo įstaigoje už sunkius nusikaltimus. Taip pat liepos 25 dieną Apeliacinio teismo nutartimi buvo paskelbta minėto asmens paieška, jis turėjo atlikti bausmę įkalinimo įstaigoje vėlgi už sunkų nusikaltimą“, – teigė Tauragės AVPK atstovė.

Anot jos, teisėsauga neviešina, dėl kokių nusikaltimų nuteistas vyras.

Pasak L. Balnienės, medžioklinis šautuvas, kuriuo, kaip įtariama, nusižudė vyras buvo laikomas be leidimo.

Jis turėjo atlikti bausmę įkalinimo įstaigoje vėlgi už sunkų nusikaltimą.

„Leidimo laikyti ginklą vyras neturėjo, ginklas yra neteisėtas, niekur neregistruotas. Kam priklauso šis ginklas, aiškinis pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu“, – sakė policijos atstovė.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

ELTA primena, kad tai yra jau antras panašaus pobūdžio įvykis Tauragės rajone per nepilną mėnesį.

Liepos 9-osios naktį Tauragės rajone, Kunigiškių kaime, buvo rasti moteris ir vyro kūnai su šautinėmis žaizdomis. Įtariama, kad vyriškis nužudė savo sutuoktinę ir nusižudė pats.

Gyvenamojo namo kieme buvo rasti moters (gim. 1984 m.) ir vyro (gim. 1976 m.) kūnai su šautinėmis žaizdomis.

Pirminiais duomenimis, vyras nušovė moterį ir nusižudė pats. Galimai sutuoktinę nušovęs ir pats nusižudęs vyras leidimą laikyti ginklą turėjo, abu asmenys policijai anksčiau nebuvo žinomi.

Pastaruoju metu Lietuvoje fiksuotas ir dar vienas incidentas, pasibaigęs žmogžudystėmis artimoje aplinkoje.

Anot policijos, liepos pradžioje Skuodo rajone neblaivus 55 metų vyras (2,65 prom.) per konfliktą medžiokliniu šautuvu, kaip įtariama, mirtinai sužalojo 44 metų moterį, buvusią sugyventinę.

Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė mirtinai moterį sužalojusį vyrą, teismas jį leido suimti.


Šiame straipsnyje: Tauragės rajonassavižudybėapšaudyti pareigūnaiieškomas policijosapšaudė pareigūnuspagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka ka

Ka ka portretas
Beginkle moteri susaude, o zudika su pistoletu ne?

nors viena menta

nors viena menta portretas
nukale?

Anonimas

Anonimas portretas
Galetu taip visi maziau šert reiketu valstybei
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių