„Aurorai“ – Briuselio fantastinių filmų festivalio specialusis prizas

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi kino juosta „Aurora“ toliau sėkmingai keliauja po festivalius ir šluoja apdovanojimus.

Šįkart režisierės Kristinos Buožytės filmas buvo apdovanotas specialiuoju prizu (Honorable Mention) Briuselio tarptautiniame fantastinių filmų festivalyje (BIFFF), kuris vyko balandžio 2-13 dienomis Briuselyje, Belgijoje. Filmą šiame festivalyje pristačiusios režisierė Kristina Buožytė ir aktorė Jurga Jutaitė, pagal festivalio tradiciją turėjo sudainuoti dainą.

Jau keliolika apdovanojimų įvertintas ir geriausiu Europos fantastiniu filmu išrinkta juosta „Aurora“ kovą taip pat sulaukė didžiųjų kino leidinių, tokių kaip „Variety“, „The Hollywood Reporter“, dėmesio. O Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2013“ ši mokslinės fantastikos romantinė drama pelnė daugiausia – net 9 – nominacijas.

Šiemet „Aurora“ jau aplankė Triesto, Gerardmer, Stambulo, Briuselio, Belfasto, Fantasporto, Bilbao filmų festivalius, Jameson Dublino festivalį, kur pelnė geriausio filmo apdovanojimą. Juosta taip pat buvo atrinkta konkursinėms programoms Fantaspoa festivalyje Brazilijoje bei Al Este de Lima Peru filmų festivalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių