Prieš Helovyną - kraujo donorystės akcija kino teatruose

Jau antrus metus iš eilės kino platinimo kompanija „Acmefilm“ kartu su „Kraujo Donorystės Centru“ bei UAB „Interversija“ organizuoja kraujo donorystės akciją „Ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti!”.

Kaip ir praėjusiais metais, ši akcija siejama su Helovyno išvakarėse pasirodysiančio jau šeštojo filmo „Pjūklas“ premjera.

„Kraujo Donorystės Centro“ duomenimis, kraujo donorais gali būti apie 60 proc. visos Lietuvos gyventojų, bet šiuo metu jų yra tik 2,75 proc. Tikimasi šį skaičių padvigubinti, taip pat bus akcentuojama vieningo Lietuvos kraujo donorų registro kompiuterizuotoje duomenų bazėje apie visus šalies donorus sukūrimo būtinybė.  

Praėjusiais metais pirmą kartą organizuota akcija sulaukė viso 99 donorų. Nors rekordas ir nebuvo pasiektas, tačiau akcijos organizatoriai teigė, jog tai neblogas rezultatas ir džiaugėsi, kad žmonės neliko abejingi ir nepabijojo pasidalinti savo krauju su tais, kuriems jo gyvybiškai trūksta. Analogiškoje akcijoje Latvijoje praeitais metais kraujo duoti atėjo net 155 donorai.

Šiais metais Lietuvoje akcija „Ką Pjūklas atima, tu gali išgelbėti!” startuos spalio 30 d. (penktadienį) 16 val., „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre Vilniuje, kino teatruose „Forum Cinemas Kaunas“, „Forum Cinemas Šiauliai“, Panevėžio kino teatre „Forum Cinemas Babilonas“  bei abiejuose „Cinamon“ kino centruose Kaune ir Klaipėdoje. Visi pilnametystės sulaukę žmonės galės tapti kraujo donorais.

„Kraujo Donorystės Centras“ informuoja: kraują duoti norintis žmogus turi būti sveikas, dieną prieš ir kraujo davimo dieną jam negalima  vartoti alkoholinių gėrimų, rūkyti, vengti riebaus maisto. Galima lengvai užkąsti, išgerti arbatos, sulčių ar vaisvandenių.

Savo ruožtu akcijos organizatoriai pažada, jog visų atėjusių duoti kraujo laukia kvietimai į filmo „Pjūklas 6“ premjerą bei „Kraujo donorystės centro“ įsteigtos dovanos. Be to, pirmų dviejų, atėjusiųjų duoti kraujo, visuose šešiuose akcijoje dalyvaujančiuose kino teatruose laukia ypatingos dovanos - filmo „Pjūklas“ pirmų 5-ių dalių DVD pakuotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių