Dėl Ritos Oros koncerto – kritika: per karjeros piką – mažesnis honoraras nei šių metų renginyje?

Atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla į autorinę laidą pakvietė renginių rinkos profesionalus, kurie jau daug metų organizuoja Lietuvos bei užsienio atlikėjų pasirodymus ir įvairius festivalius. Profesionalai aptarė Vilniaus gimtadieniui skirtą renginį, Ritos Oros honorarą ir ar tai paskatins turizmą.

Praėjusią savaitę už Vilniaus įvaizdį atsakinga savivaldybės įstaiga „Go Vilnius“ paskelbė, kad liepos pabaigoje Vilniuje koncertą surengs dainininkė Rita Ora. Tiesa, svarbu paminėti, kad šis koncertas bus nemokamas.

Dar tą pačią dieną visuomenėje kilo diskusija dėl šio renginio kainos, pačios atlikėjos honoraro ir ar organizatoriai nepermokėjo už šiuo metu ne itin populiarios atlikėjos pasirodymą. Miestui šios dainininkės honoraras atsieis apie pusę milijono eurų, įskaitant pridėtinės vertės mokestį.

Renginių profesionalai aptarė susiklosčiusią situaciją ir neslėpė, kad ir ne vienas iš jų pats dalyvavo rengtame konkurse, kuris sukėlė daug klausimų. Organizatoriai neslėpė, kad tarp jų siūlytų atlikėjų variantų Ritos Oros nebuvo, nes šiuo metu tai nėra itin aktuali ar populiari dainininkė.

Renginių organizatorius, Šiaulių arenos vadovas Renatas Načajus, atkreipė dėmesį, kad siekiant didinti šalies ir miesto žinomumą, reikėtų įvertinti daug aplinkybių.

„Svarbiausia yra turėti aiškų tikslą ir struktūrą rengiant tokius renginius. Jei siekiame pritraukti daugiau žmonių ir sukurti kažką ypatingo, turime įtraukti didžiausius gamintojus ir promotorius į diskusijas“, – teigė laidos svečias.

Vieno didžiausių šalyje festivalio „Granatos“ organizatorius Vaidas Zdancevičius prisiminė, kad ir paties organizuotame renginyje praeityje savo pasirodymą surengė dainininkė Rita Ora. Tiesa, tuo metu atlikėja buvo itin populiari, bet jos honoraras buvo beveik tris kartus mažesnis, nei šių metų renginyje.

Tinklalaidės autoriaus M. Tylos paklaustas, kiek tuomet kainavo Ritos Oros pasirodymas, V. Zdancevičius nedaugžodžiavo, – „Išleidau daugiau negu tris kart mažiau“.

Visi pašnekovai taip pat atkreipė dėmesį, kad Ritos Oros pasirodymas nepaskatins turizmo, kaip vienu iš tikslų nurodo įstaiga „Go Vilnius“.

„Vilniaus gimtadienio šventė su tokiomis žvaigždėmis kaip Rita Ora reikalauja didelių išlaidų, bet ar tai tikrai naudinga miestui? Ar galėtume tai daryti kitaip?“, – svarstė jis.

Tinklalaidėje „(Ne)normaliai“ profesionalai taip pat aptarė, kaip vyko Vilniaus gimtadienio konkursas, kokius atlikėjus siūlė kiti organizatoriai, kokią žalą nemokami renginiai daro industrijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
as pvz net nezinojau tokios daininkes bet you tube pasiziurejau,jos honorarai visur kur koncertavo buvo beveik dvigubai mazesni,o ir dainos jos niurios.bet lt nori pasirodyt turtinga tai jai daugiau ir moka.gal kas zinot gal kokia jos daina buvo topuose na kokia 30 ar kitokia vieta...

Komentarijus

Komentarijus portretas
Nu gal susitarė su Rita. Parašom daugiau ir bus visiem gerai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių