Dėl T. Swift koncerto Vokietijos miestas laikinai keičia pavadinimą

Taylor Swift (Teilor Svift) gerbėjai netrukus sugužės į Vokietijos miestą, vadintą Gelzenkirchenu, kur JAV popmuzikos žvaigždė surengs tris savo gastrolių „Eras Tour“ koncertus.

Tačiau dainininkės garbei miestas – bent laikinai – pervadintas Sviftkirchenu, laukiant dešimčių tūkstančių gerbėjų, kurie turėtų atvykti į liepos 17, 18 ir 19 dienomis vyksiančius T. Swift koncertus, pranešė Vokietijos naujienų agentūra dpa.

Antradienį geltoną miesto ženklą su naujuoju pavadinimu, kuris išvertus iš vokiečių kalbos reiškia „Svift bažnyčia“, pristatė T. Swift gerbėja Aleshanee Westhoff (Alešani Vesthof).

A. Westhoff prieš keletą savaičių pasiūlė pavadinimą miesto merei ir inicijavo peticiją. Merė Karin Welge (Karin Velgė) laiške, kuriame pritarė pasiūlymui, padėkojo paauglei už, jos vertinimu, puikią idėją.

Naujasis ženklas su rožiniu popmuzikos žvaigždės portretu pirmiausiai buvo pastatytas miesto centre. Artimiausiomis dienomis atsiras dar keli ženklai itin lankomose miesto vietose, agentūrai dpa sakė merės atstovas spaudai Markusas Schwardtmannas (Markusas Švardtmanas).

Vienas skurdžiausių Vokietijos miestų Gelzenkirchenas yra buvęs angliakasių miestas. Jis taip neatsigavo, kai angliakasių pramonę ištiko krizė. Rūro srityje esantis Gelzenkirchenas garsėja savo futbolo komanda ir didžiuliu stadionu, į kurį kartais atvyksta koncertuoti tokie pasaulyje garsūs atlikėjai kaip T. Swift.

Bus daug didelių ir mažų siurprizų.

JAV dainininkė taip pat gaus savo akmenį Gelzenkircheno šlovės alėjoje kartu su tokiomis vietos įžymybėmis kaip futbolo treneris Rudi Assaueris (Rudis Asaueris) ir rašytoja Ilse Kibgis (Ilzė Kibgis).

T. Swift koncertų metu mieste vyks vakarėliai po atviru dangumi su karaokės pasirodymais. Mieste jau dabar važinėja specialus T. Swift tramvajus, pranešė dpa.

Planuojamos ir kitos gerbėjų pramogos, tačiau kol kas jos laikomos paslaptyje.

„Bus daug didelių ir mažų siurprizų, todėl T. Swift gerbėjai Gelzenkirchene tikrai turės ką veikti“, – sakė M. Schwardtmannas.

Bilietai į T. Swift koncertus Gelzenkirchene jau išpirkti.

Koncertai vyks „Veltins-Arena“ stadione, kurioje tilps iki 70 tūkst. T. Swift gerbėjų. Kiti „Eras Tour“ pasirodymai Vokietijoje planuojami Hamburge ir Miunchene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių