Nuotraukos, dėl kurių pozuotojai rizikuoja gyvybe

  • Teksto dydis:

Tam, kad sudarytų įspūdį ir susilauktų dėmesio socialiniuose tinkluose, entuziastai iš viso pasaulio plūsta į Rio de Žaneirą. Jame esanti Telegrafo uola vilioja užkopti ne tik dėl įstabių gamtos peizažų, bet ir dėl galimybės pasidaryti kvapą gniaužiančių nuotraukų, kuriose atrodo, jog žmogus kabo virš bedugnės, praneša LNK.

„Laikysiu šias nuotraukas prisiminimui. Atsispausdinsiu ir pasikabinsiu savo svetainėje. Nuostabu pasiekti šią vietą ir joje nusifotografuoti“, – sakė turistė iš Paragvajaus Jackeline Giret.

Telegrafo uola viena gausiausiai lankomų vietų Rio de Žaneire. Šimtai turistų iš viso pasaulio žygiuoja 1,5 km ilgio taku, kad ją pasiektų. Iki jos nusigauti trunka apie valandą ir pareikalauja šiek tiek ištvermės.

„Esu buvęs Korkovade, kopiau prie Kristaus Atpirkėjo statulos ir į Cukraus Galvos kalną. Tačiau tai naujas nuotykis, reikalaujantis šiek tiek pasiaukojimo. Nėra lengva pasiekti šią vietą“, – kalbėjo turistas iš Paragvajaus Adolfo Almiron.

Vis dėlto vaizdai nuo uolos ir nuotraukos, anot lankytojų, viską atperka.

Telegrafo uola išpopuliarėjo 2013 m., kai jaunas žvejys iš vietinės bendruomenės atrado kampą tobulam kadrui. Žinia apie šią vietą keliavo iš lūpų į lūpas, o po dviejų metų čia turistai jau rinkosi būriais.

Fotografas Bernardo Bauman Coelho – taip pat vienas iš žmonių, padėjusių kurti šios vietos legendą. Jis sako, kad dėl didelio turistų judėjimo stengiasi organizuoti eilę fotosesijoms. Ant uolos dirba keturių fotografų grupė. Jie žino geriausius kampus bei pozas ir padeda lankytojams efektingai nusifotografuoti. Viena fotografo nuotrauka kainuoja kiek mažiau nei dolerį. Nors fotografijos gali atrodyti bauginančios, dauguma atvykusiųjų teigia, kad šioje vietoje jaučiasi saugiai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Socialinių tinklų draugai man sakė, kad privalau atvykti į šią vietą dėl įspūdingų vaizdų ir man čia visai nepasirodė pavojinga. Manau, kad turi būti atsargus, kai esi ant uolos. Jeigu toks esi, tai nėra jokio pavojaus“, – teigė turistas iš Šveicarijos Alexandre Tadion.

Ant Telegrafo uolos dirbantis Bernardo nesako, jog čia visiškai saugu. Bet rizika, anot jo, nedidelė.

„Nepasakyčiau, kad čia visai nėra pavojinga, nes mes esame ant nelygaus reljefo. Visgi, rizikos yra žymiai mažiau nei atrodo nuotraukose. Idėja ir yra nufotografuoti taip tarsi nuotrauka būtų daryta pavojingomis sąlygomis. Į kadrą nepatenka žemė, todėl susidaro įspūdis, kad kabi virš bedugnės“, – aiškino fotografas B. Bauman Coelho.

Rio de Žaneire Telegrafo uolą pripažino nematerialiu paveldu. Miesto politikai tikisi, kad šis statusas padės išsaugoti šią vietą, toliau didinti jos populiarumą, taip pat sukurs naujų darbo vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va \\\\\.../////

Va \\\\\...///// portretas
tai skirtumas,vienu durnium mažiau ar daugiau.

Vajezus kaip ,,baisu,,

Vajezus kaip ,,baisu,, portretas
Niekuo jie NERIZIKUOJA. Tai paprasciausias videomontazas. su dekoracijomis. Durneliams tinka.

ka cia bepridursi

ka cia bepridursi portretas
Debilai kube.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių