- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
I. Burlinskaitė prabilo apie savo mitybą ir jos taisykles: nė vienas nesame šventuolis
-
I. Burlinskaitė prabilo apie savo mitybą ir jos taisykles: nė vienas nesame šventuolis
-
I. Burlinskaitė prabilo apie savo mitybą ir jos taisykles: nė vienas nesame šventuolis
-
I. Burlinskaitė prabilo apie savo mitybą ir jos taisykles: nė vienas nesame šventuolis
Nuomonės formuotojos ir grožio bei stiliaus ikonos Indrės Burlinskaitės stiprybė, elegancija ir moteriškumas socialiniuose tinkluose įkvepia daugelį jos sekėjų. Tačiau ne ką mažesnę dalį Indrės gyvenime užima ir kulinarija bei pomėgis gaminti. O dalimi savo receptų ji taip pat mielai pasidalina su visais tais, kurie ieško idėjų sveikesniam gyvenimo būdui. Apie visa tai Indrė daugiau papasakos jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.
Kaip įprasta laidos svečiams, Indrė vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, o iš jų sugalvojusi patiekalą, Ilona Juciūtė pagamins jį kartu su savo viešnia.
Laidoje paaiškės, kad Indrės pasirinkti ingredientai yra burrata sūris, pistacijos ir kvapnusis cinamonas. Iš šių produktų Ilona viešniai pasiūlys sukurti lengvą ir sveiką patiekalą – baklažanais, burrata ir soja pagardintus lęšius.
Begamindamos, Indrė ir Ilona pasiners į šiltą ir moterišką pokalbį, kurio metu garsi moteris pasidalins ne tik savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis, bet ir atskleis daugybę gerų ir vertingų patarimų, susijusių su sveika mityba.
„Negali būti nieko nuostabesnio nei skanus ir geras maistas. Man maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Būtent todėl aš nieko negaliu valgyti greitai ir prabėgomis. Man valgymas yra tarsi ritualas, kuriuo aš mėgaujuosi. Grįžusi namo su maisto pirkiniais, visada išlauksiu ir pirmiau apsitvarkysiu namus bei jame esantį bardakėlį, ir tik tada eisiu gaminti. O pasigaminusi tą patiekalą ir jį gražiai pasiserviravusi, valgysiu jį su pasimėgavimu“, – savo valgymo įpročiais dalinsis I. Burlinskaitė.
T. Petrovskio nuotr.
Bet kodėl Indrės trejetuke dominuoja tokie skirtingi ingredientai kaip burrata sūris, pistacijos ir cinamonas? Anot Indrės, visi trys produktai jos gyvenime atsirado tam tikrais gyvenimo etapais. O cinamoną ji pamilo dar vaikystėje.
„Dievinu cinamoną, cinamonines bandeles ir viską, kas yra su šiuo prieskoniu. Tas cinamono kvapas yra tiesiog nerealus. Apskritai, man daugelis patiekalų visada asocijuojasi su vaikyste ir mamos gamintais patiekalais. Cinamonas man primena mamos greitą obuolių pyragą, kurį ji kepdavo, kai dar gyvenome Alytuje. Tas pyragas buvo su labai daug cinamono, todėl ir dabar užuodusi šį prieskonį, aš iškart prisimenu tą skanumyną“, – prisiminimais dalinsis laidos viešnia.
Tuo tarpu burrata sūris ir pistacijos į jos gyvenimą atkeliavo kur kas vėliau – ragaujant vis įvairesnius ir įdomesnius skonius.
„Nepamenu, kaip atradau pistacijas, bet turbūt jų pirmą kartą paragavau kokiame nors torčiuke ar leduose. Už pastaruosius, beje, turbūt nėra nieko tobulesnio... Na, o burrata mano gyvenime atsirado tikrai neseniai. Iš pradžių nė nežinojau, kad toks sūris egzistuoja. Tačiau, vos jo paragavusi, supratau, kad tai taps mano TOP produktu. Salotos, pica, sumuštinukai su burrata – dievinu absoliučiai viską! Burrata yra tas produktas, kurį galiu valgyti kasdien“, – atviraus garsi nuomonės formuotoja.
T. Petrovskio nuotr.
Niekam ne paslaptis, kad socialiniuose tinkluose I. Burlinskaitė dažnai dalijasi savo ir vyro Liudo mitybos ypatumais, įvairiais patiekalų receptais bei sveikos gyvensenos paslaptimis. Tačiau laidoje moteris atskleis, kad ir jų gyvenimuose bei mityboje pasitaiko tam tikrų lengvų nuodėmių.
„Aš labai mėgstu gaminti, o – ypatingai desertus, nes tuomet galiu juos labai gražiai paserviruoti lėkštėje. Maistui išranki nesu, bet negaliu pakęsti salierų – jų niekada niekur nenaudoju. Žinoma, su vyru stengiamės gyventi ir valgyti sveikai, todėl ir kuriame turinį apie sveiką gyvenimo būdą. Mūsų paskyrose galima rasti sveikesnių patiekalų variantų ir alternatyvų, tačiau negaliu sakyti, kad ten viskas yra visiškai sveikuoliška. Nė vienas nesame šventuoliai ir visi mėgstame kartais pavalgyti tai, ko nereikėtų“, – kalbės Indrė.
Indrė laidoje prisipažins esanti didžiulė smaližė, todėl atsispirti įvairiausiems desertams jai yra sunkiausia. Tačiau, anot jos, yra vienas būdas, kuris visada padeda skanėstų suvalgyti šiek tiek mažiau.
„Mūsų namuose egzistuoja viena problema – jei ten bus saldumynų, aš juos visus suvalgysiu... Dabar, kai nuvykstu į parduotuvę ir noriu kažko labai saldaus, nueinu ir pasiimu kokius keturis saldainiukus. Būna labai juokinga stovėti prie kasos su tuo pustuščiu maišiuku, nes iškart galvoju, ką apie mane mano pardavėja... Bet aš noriu pasiimti tik tiek, kiek galiu sau leisti“, – pasakodama juoksis I. Burlinskaitė.
T. Petrovskio nuotr.
Na, o kol Ilona ir laidos viešnia jaukiai plepės ir gamins patiekalą, grilio guru Robertas Svetlauskas atskleis, kaip namuose pasigaminti gardžią ir autentiką itališką picą su brie sūriu ir kumpiu!
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...