Kai koncerte – visi savi

Stasio Vainiūno namų svetainė, įsikūrusi virš "Skalvijos" kino teatro, šįvakar oficialiai bus paskelbta dainuojamosios poezijos atlikėjų Meka.

Čia pradedamas dainuojamosios poezijos koncertų "Visi savi" ciklas. Jo idėja – pasiūlyti muzikuoti ne triukšmingoje kavinėje ar didelėje koncertų salėje, kur, anot naujojo projekto autorių, ne visiems susirinkusiems ta muzika ir rūpi, o erdvėje, kurioje muzika apsigyvena greičiausiai – savus namus primenančioje didelio buto svetainėje. Čia telpa maždaug 70 klausytojų. Namų atmosferą kurs ir pokalbiai kartu geriant arbatą ir vaišinantis naminiu pyragu.

Muzikuoti tiems, kurie iš tiesų klausosi – draugams ir seniems pažįstamiems – čia rinksis ir Lietuvoje žinomi vyresnės kartos dainų autoriai ir atlikėjai, ir mažiau žinomi jaunieji atlikėjai, dalyvavę arba dalyvausiantys Vilniaus universiteto bardų festivalio koncertuose.

Dainuojamosios poezijos koncertų ciklą pradės bardas Saulius Bareikis, Martynas Enčius, Justina Kaminskaitė ir Simonas Nekrošius.

Susirinkti, jaukiai pasibūti ir pasiklausyti puikių dainų bus galima kiekvieną ketvirtadienį iki pat birželio (išskyrus antrą ir trečią koncertus, kurie dėl kiek anksčiau suplanuoto svetainės užimtumo vyks penktadieniais – balandžio 3 ir 10 d.). Vasarą koncertai iš svetainės persikels į atvirą erdvę.


VIETA: Stasio Vainiūno namų svetainė, A.Goštauto g. 2-41.

LAIKAS: kovo 26 d. 18.30 val.

KAINA: 15 litų (bilietai parduodami prieš koncertą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių