- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nepailstantis keliautojas ir žurnalistas Orijus Gasanovas jau yra išmaišęs bene visą pasaulį. Ir nors daugeliui nesibaigiančios Orijaus kelionės atrodo kaip pati tikriausia svajonė, žinomas vyras atskleidė ir kitą, ne tokią žavią tokio gyvenimo būdo pusę.
O. Gasanovas pasakojo, kad žurnalisto darbas ne tik leidžia aplankyti egzotiškiausius pasaulio kampelius, bet ir aplenkti savo šalyje besitęsiančius vėsius orus.
„Kai Lietuvoje vyrauja vėsesnis oras, aš stengiuosi būti ten, kur yra karščiau. Tai yra savanaudiškas noras, nes laidas galėčiau filmuoti ir Europoje, bet tiesiog ten yra šalta. Todėl aš visuomet ieškau šiltesnio klimato“, – apie darbo užkulisius pasakojo O. Gasanovas.
Nors kelionės garsiam žurnalistui seniai tapo įprastu dalyku, nuo kurio jis niekuomet nepavargsta, vis dėlto toks darbas turi ir neigiamą pusę.
Esu toks žmogus, kuris nemoka keliauti vienas.
„Būna liūdna, kai praleidi Kalėdas, Velykas ar kažkokias draugų šventes. Taip pat būna liūdna, kai į Lietuvą atkeliauja vasara – matai, kaip čia visiems smagu, visi ilsisi Palangoje, Nidoje ar prie ežero, o tu esi kažkur kitur. Praėjusią vasarą buvau Kretoje – ten taip pat buvo labai smagu, bet kitoje šalyje tu iš esmės esi vienas, tik su operatoriumi. Tuomet pavydžiai stebiu savo draugus. Esu toks žmogus, kuris nemoka keliauti vienas. Kad laisvalaikis man būtų malonus širdžiai, mėgstu keliauti su kažkuo – kartu vakarieniauti, dalintis įspūdžiais, apie kažką kalbėtis“, – atviravo keliautojas.
TV3 nuotr.
Keliaudamas Orijus niekuomet negaili pinigų maistui. Tačiau prieš pirkdamas bet kokį patiekalą, jis visuomet pagalvoja, ar jis tikrai vertas didelės savo kainos.
„Gali valgyti blynelius su prabangiausiais ikrais ir jie, savaime suprantama, kainuos brangiai. Bet, jei valgai paprasčiausią sumuštinį ar salotas iš oro uosto, ir už tai moki brangiai, tuomet į tokį patiekalą žiūri kitaip – didelė tokio patiekalo kaina yra nesąmonė. Nepavalgai skaniai, nepajauti jokio malonumo, o pinigų išleidi daug“, – pasakojo O. Gasanovas.
Per galybę savo kelionių žinomas žurnalistas yra išragavęs ir daugybės skirtingų patiekalų. O viena keisčiausių patirčių maisto prasme buvo Maldyvuose.
Jie pusryčiams valgo blyną su kokosų drožlėmis ir džiovintu tunu. Tuomet tą blyną jie pamirko kario padaže, o kartais dar greta išsikepa ir kiaušinį.
„Maldyvuose vyrauja labai keista virtuvė. Jeigu nesilankai turistinėje saloje, tu gali paragauti tikro, maldyvietiško maisto. Pavyzdžiui, jie pusryčiams valgo blyną su kokosų drožlėmis ir džiovintu tunu. Tuomet tą blyną jie pamirko kario padaže, o kartais dar greta išsikepa ir kiaušinį. Po trejų tokių pusryčių pagalvoji, kad norėtum kažko lietuviško“, – prisipažino keliautojas.
Anot Orijaus, būtent Maldyvuose jam teko paragauti ir tradicinio lietuviško patiekalo – cepelinų. Tiesa, jų skonis žinomo vyro nesužavėjo...
TV3 nuotr.
„Manau, esu nepralenkiamas tuo, kad esu valgęs cepelinų keisčiausiose vietose. Jų ragavau visame pasaulyje – kai užsienyje aplankau lietuvius, jie kažkodėl visuomet mane pavaišina cepelinais. Pačius keisčiausius cepelinus ragavau Maldyvuose – cepelinai buvo pagaminti su tuno įdaru. Tokia kombinacija visiškai nedera. Nerekomenduoju“, – atskleidė žurnalistas.
Tuo metu, kai nekeliauja, Orijus Lietuvoje laikosi savų tradicijų – pusryčius visuomet valgo namuose, o kitus patiekalus mieliau renkasi ragauti mieste.
„Jei nekeliaučiau, galėčiau kurti Lietuvos restoranų blogą – kai atsidaro nauja vieta, jau po dienos stengiuosi ten apsilankyti. Labai mėgstu valgyti įvairiuose restoranuose. Kai žmonės pasako, kad mieste pavalgė neskaniai, pagalvoju, kad gal jie nemoka atrasti gerų vietų. Restoranuose aš galėčiau valgyti visada, o ir jų atsirinkęs turiu labai daug. Nors visgi skaniausią maistą aš randu mamos virtuvėje“, – apie savo mitybos įpročius pasakojo O. Gasanovas.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadienį, 10 val., per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus mama Vanda: Prancūzijoje jis būtų milijonierius!12
„Paryžiuje jo visi laukia, o čia niekas nenori, niekas nesidomi ta mada. Žmonės gaili pinigų, nepalaiko, tai kaip jam gyventi? Prancūzijoje jis seniai būtų milijonierius“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoj...
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui2
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį11
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai3
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...