- Pranešimas spaudai
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. Žnoma moteris papasakojo apie tai daugiau – pasidalino savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.
E. Užaitė – moteris, kuri drąsiai dalinasi kitokiu požiūriu bei filosofija. Anot žinomos aktorės, svarbiau už viską yra sugebėjimas vertinti gyvenimą čia ir dabar.
„Man atrodo, kad tuo metu, kai tiesiog gyvename, kiekvienas iš mūsų turėtų labiausiai galvoti apie save ir aplinkinius žmones“, – atviravo aktorė.
Žinoma moteris pasakojo, kad jos gyvenime itin svarbią vietą užima budizmas bei dvasinis augimas. Kaip pasakojo Edita, jos šeimos namuose yra rengiami budizmo mokymai, į kuriuos kviečiami visi.
„Budizmas man yra labai artimas kelias. Tiesa, mes patys nerengiame tų stovyklų ir mokymų, mes nuomojame sodybą kitiems, kurie tai daro. Jie ten organizuoja tylos, jogos stovyklas, taip pat vyksta ir įvairios Zen praktikos. Mes esame labai atviri visokiems dvasiniams mokymams ir visus pas save įsileidžiame, šiltai priimame“, – pasakojo E. Užaitė.
TV3 nuotr.
Tokią pat didelę vietą jos gyvenime užima ir maistas. Aktorė atskleidė, kad dvasinių stovyklų metu jos pagrindinis darbas yra maisto gaminimas ir naujų receptų kūrimas. „Kaip pagrindinis patiekalas pusryčiams, pavyzdžiui, būna košė su įvairiausiomis daržovėmis, taip pat vaisių salotos ir kitokie įvairūs priedai. Pietums būna visko – nuo vegetariškų kotletų iki lazanijos, kuskuso, ryžių ir įvairių arabiškų, indiškų bei tailandietiškų patiekalų“, – pasakojo moteris.
Anot Editos, vegetariškas maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir labai skanus. Žinoma, jei žinai, kaip jį pagaminti.
„Iš pradžių visus patiekalus gaminu labai tiksliai, pagal receptą, o kai išmokstu, pridedu ir truputėlį improvizacijos. Asmeniškai man didžiausias iššūkis buvo vegetarišką maistą paversti skaniu. Tarkime, lazaniją juk visada gaminame su vištiena arba jautiena, tačiau bandydama įvairiausius receptus atradau, kad juodosios pupelės gali būti naudojamos kaip puikus jautienos pakaitalas, o raudonieji lęšiai – kaip vištienos“, – idėjomis dalinosi Edita.
TV3 nuotr.
Paklausta apie atostogas ir kitų šalių virtuves, aktorė pabrėžė, kad jai svarbiausia pažinti bei suprasti skirtingas kultūras per jų tradicinius patiekalus, todėl ji nuolat ieško dar neatrastų vietų.
„Būdama kitoje šalyje, visada einu apsipirkti į vietinį turgų ar kitas įvairias prekybos vietas bei vadovaujuosi kitų žmonių pasiūlymais. Pavyzdžiui, kai esame užsienyje ir einame į kažkokį restoraną, niekada neapsistojame ties pagrindine miesto gatve. Visada ieškau įvairių rekomendacijų ir tai padeda atrasti fantastiškas vietas“, – pasakojo Edita.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val., per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
J. Statkevičiaus mama Vanda: Prancūzijoje jis būtų milijonierius!8
„Paryžiuje jo visi laukia, o čia niekas nenori, niekas nesidomi ta mada. Žmonės gaili pinigų, nepalaiko, tai kaip jam gyventi? Prancūzijoje jis seniai būtų milijonierius“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoj...
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui2
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį11
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai3
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...