T. Swift sako, kad po koncertų Vienoje atšaukimo ją apėmė baimės ir kaltės jausmas

Popmuzikos žvaigždė Taylor Swift (Teilor Svift) trečiadienį nutraukė tylą po trijų koncertų Vienoje atšaukimo dėl įtariamos teroro grėsmės, sakydama, kad dėl to ją apėmė baimė ir didžiulis kaltės jausmas.

„Atšaukti mūsų pasirodymus Vienoje buvo skaudu. Atšaukimų priežastis pripildė mane naujo baimės jausmo ir didžiulio kaltės jausmo, nes tokia daugybė žmonių planavo atvykti į tuos pasirodymus“, – socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė amerikietė.

Pasirodymai Vienoje, dalis rekordinio T. Swift turo „Eras“, buvo atšaukti, kai institucijos perspėjo apie teroro sąmokslą, kurį rengė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ šalininkai.

Policija sulaikė tris įtariamuosius dėl įtariamo išpuolio grėsmės, o Jungtinės Valstijos teigė pasidalijusios su austrų kolegomis žvalgybos duomenimis, kad padėtų tyrimui.

Pasak Austrijos vidaus žvalgybos agentūros (DSN) vadovo Omaro Haijawi-Pirchnerio (Omaro Haidžavio Piršnerio), pagrindinis įtariamasis, 19-metis austras, turintis Šiaurės Makedonijos šaknų, prisipažino, kad „ketino surengti išpuolį panaudodamas sprogmenis ir peilius“.

Trečiadienį paskelbtame pranešime T. Swift padėkojo pareigūnams.

„Taip pat buvau labai dėkinga pareigūnais, nes jų dėka mes liūdėjome dėl koncertų (atšaukimo), o ne gyvybių (praradimo). Mane šildė meilė ir vienybė, kurią mačiau kartu susibūrusiuose gerbėjuose“, – sakė ji.

Aiškindama, kodėl ji nusprendė ne iškart pasisakyti apie Vienos koncertų, kurie turėjo įvykti rugpjūčio 8–10 dienomis, atšaukimą, muzikantė sakė: „Pasakysiu labai aiškiai: aš apie ką nors viešai nekalbėsiu, jei manau, kad tai gali išprovokuoti tuos, kurie norėtų pakenkti gerbėjams, kurie ateina į mano pasirodymus.“

„Tokiais atvejais, kaip šis, „tyla“ iš tikrųjų rodo santūrumą ir laukimą, kada galėsi išreikšti save tuo metu, kai tai tinkama. Mano prioritetas buvo saugiai užbaigti mūsų turą po Europą ir su dideliu palengvėjimu galiu pasakyti, kad tai padarėme“, – pabrėžė ji.

T. Swift turas Europoje prasidėjo gegužę Paryžiuje. Ji taip pat apsilankė Švedijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Britanijoje, Airijoje, Nyderlanduose, Šveicarijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje.

Turas baigėsi penkiais pasirodymais Londono Vemblio stadione. Paskutinysis koncertas įvyko antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių