Po Vienoje atšauktų T. Swift koncertų sulaikytas trečias asmuo

  • Teksto dydis:

Po Vienoje atšauktų Taylor Swift koncertų sulaikytas dar vienas asmuo. Tai yra 18-metis iš Irako, sakė Austrijos vidaus reikalų ministras Gerhardas Karneris. Įtariamasis esą buvo prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“ (IS). Jis priklausė 19–mečio pagrindinio įtariamojo aplinkai. Tačiau, anot ministro, nėra nustatyta, kad jis būtų tiesiogiai dalyvavęs rengiant išpuolio planus.

Tuo tarpu prokuratūra paprašė skirti kardomąjį kalinimą abiem prieš tai sulaikytiems įtariamiesiems. Prieš juos vyksta tyrimas dėl narystės teroristiniame susivienijime ir nusikalstamoje organizacijoje. Sulaikytieji kaltinami ryšiais su teroristų tinklu „Islamo valstybė“ (IS) ir atstovavimo jo tikslams bei ketinimams, austrų naujienų agentūrai APA sakė prokuratūros atstovas.

Remiantis tyrimu, 19-metis norėjo įvykdyti išpuolį prie stadiono, kuriame JAV superžvaigždė T. Swift turėjo koncertuoti daugiau kaip 60 000 žiūrovų. Dėl to saugumo sumetimais buvo atšaukti visi trys šią savaitę Vienoje turėję vykti koncertai.

Antrajam sulaikytajam yra 17 metų. Jis statė sceną ir pastolius T. Swift koncertui stadione. Jiedu su 19-mečiu yra draugai.


Šiame straipsnyje: AustrijaterorizmasTaylor Swift

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių