A. Armonaitė: koalicija turi irgi diskutuoti dėl eurokomisaro, ne tik TS-LKD

  • Teksto dydis:

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad diskusija dėl kandidatūros į eurokomisarus turėtų vykti ne tik konservatorių partijos viduje, bet ir valdančiojoje koalicijoje.

„Aš manau, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) apsispręs viduje. Norėčiau dar ir kitą dalyką pasakyti, kad koalicija turi irgi diskutuoti dėl eurokomisaro, ne tik TS-LKD viduje, bet ir koalicija. Žinau šalių, mes bendraujame, kad ir su ta pačia Vokietija, kur koalicijos susitarimuose yra susitarta, kaip tie pasiūlymai į Europos komisarus vyksta. Tai ta diskusija turės būti ir koalicinė, ne tik partinė“, – LRT televizijai trečiadienį sakė A. Armonaitė.

A. Armonaitė, paklausta, ką manytų, jei į eurokomisarus būtų siūloma premjerė, konservatorė Ingrida Šimonytė, užsiminė, kad tokia kandidatūra galėtų sustiprinti Lietuvos įtaką Europoje.

„Aš negirdėjau premjerės pozicijos šituo klausimu pastaruoju metu, bet racionaliai mąstant, man atrodo, tai galėtų būti vienas iš kelių todėl, kad iš premjero pozicijos ateiti į Europos Komisiją taip pat reiškia įtakingą portfelį, Baltijos valstybių didesnį vaidmenį.

Premjerė taip pat yra moteris, tai lyčių lygybės aspektu formuojant Europos Komisiją irgi yra svarbu, priklauso EPP – europinei konservatorių partijai, – iš kurios yra ir dabartinė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen. Ta dėlionė gali Lietuvos kaip valstybės įtaką sureikšminti. Aš šios galimybės nenurašyčiau, bet čia pirmiausia yra premjerės apsisprendimas“, – svarstė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje jau anksčiau spekuliuota apie tai, jog G. Landsbergis veikiausiai yra įvardijamas kaip realiausias kandidatas pakeisti šiuo metu kadenciją Europos Komisijoje baigiantį komisarą Virginijų Sinkevičių, atsakingą už aplinką ir vandenynus.

Visgi, pats G. Landsbergis konkretaus atsakymo iki šiol nėra pateikęs – pernai lapkritį komentuodamas minėtus gandus ministras nurodė, jog tai jam nėra svarbiausias klausimas.

Viešojoje erdvėje neseniai pradėta kalbėti ir apie premjerės I. Šimonytės galimą kandidatūrą į eurokomisarus. 

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
šitiems reiks vyro, kurio žmona - vyras? Ar moters, kurios vyras - moteris?

Zmones kas nors matete?

Zmones kas nors matete? portretas
Tuos visus 13 dabartinius kandidatus i europarlamenta visi seni BEBRAI vel ten prietenduoja toks kaip Arturas Paulauskas kuris nusipelne giventi geriau o saubas visi seni BEBRAI vel ten lenda pabezdeti pamegoti ir uztai didelius eurukus gauti BUTINAI EISIU BIRZELIO 9 PRABALSOSIU KAD BIULIETENIS NEGALIOTU!!!! NERINSIU NE VIENO DIKADUONIU!!!!!!!

komisaras SINKEVIČIUS skraidydamas vandenynų d a u s o s e

komisaras SINKEVIČIUS skraidydamas vandenynų d a u s o s e portretas
" išgarsino" Lietuvą taip, kad vietoj naudos Lietuvai -- jį rekia ieškoti , kuriam vandenyne jis pasiklydo. --Visa tai rodo , jog pasiūsti atstovai į BRIUSELĮ --iš jo grįžta suvargę-degradavę;- pažiūrėkite kaip be darbo BRIUSELYJE susęno konservatoriai KUBILIUS , JUKNEVIČIENĖ, socdemas OLEKAS, BLINKĖ, burokevičiukas AUŠTREVIČIUS ir kiti, jų veidai i š b u r k o taip , kad negalima net pažinti , o apie "naudą " -- tai tik , jog paveža iš Briuselio į Lietuvą b e z d a l u s .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių