Baigiasi kandidatų į Seimą pareiškinių dokumentų priėmimas

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą baigiasi politinių partijų ir būsimųjų kandidatų rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose pareiškinių dokumentų priėmimas.

Komisijos duomenimis, spalį parlamento rinkimuose planų kelti savo kandidatus turi 19 politinių partijų, 18 asmenų žada kandidatuoti savarankiškai.

Anot Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), daugiamandatėje rinkimų apygardoje kandidatų sąrašą kelianti partija ar koalicija turi pateikti šį sąrašą VRK. Kandidatų skaičius jame negali būti mažesnis kaip 25 ir negali viršyti 141 – iš viso Lietuvoje renkamo Seimo narių skaičiaus.

Vienmandatėje rinkimų apygardoje kandidatuojantį save išsikėlusį asmenį parašais turi paremti ne mažiau kaip tūkstantis tos rinkimų apygardos, kurioje nori kandidatuoti, rinkėjų.

Tokį pat rinkėjų parašų skaičių reikia surinkti ir tiems politikams, kuriuos kelianti partija nepateiks kandidatų sąrašo daugiamandatėje apygardoje, o kels tik kandidatus vienmandatėse apygardose.

Iki rugsėjo 12 dienos VRK priims sprendimą, kurie kandidatai registruojami dalyvauti Seimo rinkimuose, o kurie neatitinka reikalavimų.

Spalio 13 dieną vyksiančiuose rinkimuose bus renkamas 141 parlamentaras, 70 – pagal partijų iškeltų kandidatų sąrašus, 71 – vienmandatėse apygardose balsuojant už asmenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapsas

Kapsas portretas
Seime gali bezdėti ne daugiau kaip DVI KADENSIJAS, ir šitų dešitimis metų seime sėdinčių ir nieko, apart apart bezdėjimo ir savo grbūvio gerinimo, gero dėl Lietuvos ir Lietuvos žmonių nenuveikiančių dykaduonių vrk net rinkiminių dokumentų negali priimti. Būtina padaryti tai, kad į šalies valdymą įsijungtų daugiau jaunimo, o šitie seime prasėdėję dešimt metų lai eina dirbti visuomenei naudingą darbą, ir lai pamato realiai savo ,,darbo,, seime vaisius, o tai jiems gyvenimas gerėja ir gerėja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių