D. Grybauskaitei įteiktas „Point Alpha“ apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei Vokietijoje, iškilmingoje ceremonijoje įteiktas „Point Alpha“ apdovanojimas už nuopelnus Europos vienybei ir saugumui, pranešė Prezidentės biuras.

Padėkos kalboje prezidentė sakė, kad taika turi apsaugoti šalių susitarimus, pasiektus po Antrojo pasaulinio karo. Vakarų civilizacijos, kuriai priklauso Ukraina, ateitis yra mūsų, šių dienų europiečių, rankose.

„Kasdien matydami Rusijos agresijos siaubą savo mintis ir darbus turėtume nukreipti į vieną tikslą – nugalėti agresorių, kad jis paliktų okupuotas Ukrainos teritorijas ir viso pasaulio akivaizdoje būtų teisiamas už karo nusikaltimus“, – kalbėjo prezidentė.

Pirmaisiais „Point Alpha“ apdovanojimo laureatais 2005 m. tapo buvęs JAV prezidentas George‘as W. Bushas, Vokietijos kancleris Helmutas Kohlis, Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas už jų indėlį suvienijant Vokietiją, 1989 m. Maltos susitikime skelbę apie Šaltojo karo pabaigą.

Vėliau šis apdovanojimas buvo skirtas Čekijos prezidentui Vaclavui Havelui, Lenkijos prezidentui Lechui Valensai, Europos Komisijos pirmininkui Jeanui-Claude‘ui Junckeriui, Vokietijos prezidentui Joachimui Gauckui ir kitiems iškiliems politikams.

Istorinės atminties fondas „Point Alpha“ ir Vokietijos vienybės patikėtinių taryba – ne pelno organizacija, įsikūrusi Geizos mieste, telkia žmones, siekiančius tarptautinio supratimo, remia akademinius projektus, teikia apdovanojimą. Patikėtinių tarybą sudaro 13 žymių Vokietijos žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kur gauti knyga Red Dalia? Juk egzistuoja tokia :)

Na Klaipėdoje matyt skaitlingas rusofašiztų lizdelis

Na Klaipėdoje matyt skaitlingas rusofašiztų lizdelis portretas
Skaitai komentarus ir tik viena mintis- mokslas Lietuvoje tik Lietuvių kalba. Jeigu nori čia kurtis visi - tam steigiamos privačios mokyklos su mokamu mokslu. Tada gyvens tik tie ,kurie gerbs mūsų kalbą ir šalį. Nedergs gerb. Prezidentės, kurios nuopelnai visų įvertinti ir gerbiami.

Tikrai ?

Tikrai ?  portretas
" ...apdovanojimas už nuopelnus Europos vienybei ir saugumui.." Kažkas čia ne taip.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių