Etikos komisija pradėjo tyrimą dėl V. Galvono, prokurorai – dėl dokumentų klastojimo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį pradėjo tyrimą dėl finansų viceministro Vytauto Galvono, kuris įtariamas iš lažybų bendrovės „Top sport“ savininko paėmęs paskolą už itin mažas palūkanas ir taip supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

Komisija pranešė, kad parlamentarės Agnės Bilotaitės prašymu pradės tyrimą, ar viceministro, kuris kuruoja lošimų sritį, veiksmai atitinka viešųjų ir privačių interesų įstatymą.

Praėjusią savaitę LRT televizijos laida „Dėmesio centre“ paskelbė paskolos sutartį, kurioje nurodoma, kad viceministras, kuruojantis lošimus, iš lošimų bendrovės „Top sport“ savininko Gintaro Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų už 0,2 proc. palūkanas.

V.Galvonas ir G.Staniulis praėjusią savaitę BNS teigė jokios paskolos sutarties nesudarę.

Finansų viceministras kreipėsi į prokurorus dėl dokumentų klastojimo. Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS antradienį sakė, kad dar nepriimtas sprendimas, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Finansų ministras Rimantas Šadžius praėjusią savaitę teigė, kad dėl viceministro jau pradėtas tarnybinis tyrimas. Ministro atstovas Rosvaldas Gorbačiovas BNS antradienį teigė, kad nėra datos, kada turi būti baigtas tarnybinis tyrimas, tačiau visa informacija bus perduota etikos komisijai.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovas spaudai Darius Buta BNS sakė, kad inspekcija daugiau informacijos apie Vilniaus apskrities VMI praėjusią savaitę pradėtą mokestinį tyrimą dėl V.Galvono teikti negali ir visuomenę informuos tik tada, kai jis bus baigtas.

V.Galvono prašymu prokurorai pradėjo tyrimą dėl dokumento klastojimo

Prokuratūra antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento klastojimo. Tyrimas pradėtas po to, kai praėjusią savaitę į prokurorus kreipėsi finansų viceministras „tvarkietis “ Vytautas Galvonas, viešai paskelbus apie neva jo sudarytą paskolos sutartį su lošimų bendrovės „Top sport“ savininku Gintaru Staniuliu.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje tyrimas pradėtas dėl netikro dokumento pagaminimo, tikro dokumento suklastojimo arba žinomai netikro ar suklastoto dokumento realizavimo, BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Praėjusią savaitę LRT televizijos laida „Dėmesio centre“ paskelbė paskolos sutartį, kurioje nurodoma, kad viceministras, kuruojantis lošimus, iš G.Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų už 0,2 proc. palūkanas.

V.Galvonas ir G.Staniulis praėjusią savaitę BNS teigė jokios paskolos sutarties nesudarę.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį pradėjo tyrimą dėl galimo finansų viceministro interesų konflikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Socialistas

Socialistas portretas
Кур страипсняй "Русай пуола" ? Кур динго юсу истерия? Кас атситико?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių