K. Starkevičius teigia nedalyvausiantis T. Barščio žirgyne rengiamose varžybose

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius teigia nedalyvausiantis rugsėjo pabaigoje Alytaus rajone verslininkui Tautvydui Barščiui priklausančio jojimo centro „Royal Horse Resort“ rengiamose žirgų konkūrų varžybose.

Anot K. Starkevičiaus, renginys taip pat nėra įtrauktas į Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) kuruojamų ar finansuojamų renginių sąrašą, teigiama antradienį ŽŪM išplatintame ministro komentare.

Tai ministras pareiškė naujienų portalui LRT pirmadienį paskelbus apie rugsėjo 27–29 dienomis verslininko T. Barščio valdomos jojimo bazės ir poilsio centro „Royal Horse Resort“ rengiamas žirgų konkūrų varžybas žemės ūkio ministro K. Starkevičiaus taurei laimėti, kurių generaliniu rėmėju nurodoma ŽŪM.

„Nemanau, kad didžiuliam tarptautiniam renginiui, beje, kaip ir dešimtims kitų žirgų konkūro varžybų, plačiai reprezentuojančių mūsų šalį, reikalinga speciali mano globa. Visiems „susirūpinusiems“ galiu pranešti, kad minėtos tarptautinės žirgų konkūro varžybos nėra įtrauktos į Žemės ūkio ministerijos kuruojamų ar finansuojamų renginių sąrašą, o aš, kaip žemės ūkio ministras, dėl rinkiminio laikotarpio metu taikomų apribojimų šiame renginyje nedalyvausiu“, – antradienį ministerijos pranešime teigė K. Starkevičius.

Verslininkas T. Barštys LRT portalui teigė, kad globoti žirgų konkūrų varžybas buvo paties K. Starkevičiaus iniciatyva, tačiau neigė, kad ŽŪM prie varžybų prisidės finansiškai.

Tuo metu ministerija nurodė, kad šįmet yra įsteigusi tik vieną piniginį prizą žirgų varžybose „Sartai 2024“.

Pats K. Starkevičius negalėjo atsakyti, kas jį pakvietė tapti varžybų globėju, bei tikino kad taurę, kuri bus įteikta konkūrų laimėtojui, jis įsteigė iš asmeninių lėšų. Kokią sumą tam išleido ar ketina išleisti, K. Starkevičius LRT nenurodė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmam

pirmam portretas
Su Kauno banditais siejamo verslinyko renginiuose ne valdzios atstovams dalyvauti,o tokiems patiems marozams kaip jis.

Tai.ko ministras išsigando?

Tai.ko ministras išsigando? portretas
Reikia dalyvauti.Pajodineti su žirgais.Pabuti gražiame renginyje.Prezidentas Algirdas Brazauskas are su arkliais.ir dar biski nugriuvo.Bet nieko viskas gerai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių