A. Kubilius ragina oponentus mažiau „krankti“ apie prastą Lietuvos padėtį

Lietuvos kandidatas į eurokomisarus, konservatorius Andrius Kubilius artėjant Seimo rinkimams ragina Lietuvos politikus „mažiau gręžiotis į praeitį ir mažiau investuoti į verksmą dėl šios dienos“.

Pasak jo, panašu, jog „klaidų Lietuvoje nedaro“ tik konservatorius kritikuojantys socialdemokratai ir jų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

Taip jis kalbėjo sekmadienį, neeiliniame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavime.

„Varnos žiemą neišskrenda į šiltus kraštus, nes krankdamos vis grįžta pasižiūrėti atgal, ar toli nuskrido. Būtų gerai, jei Lietuvos politikoje būtų mažiau tokio varniško krankimo kaip viskas blogai ir kaip netoli nuskridome. Tuo tikrai džiaugiasi Kremlius“, – TS-LKD suvažiavime sakė A. Kubilius.

Politikas kalbėjo, jog jam „nuoširdžiai gaila socialdemokratų ir pačios Vilijos“, kurią „visa tauta kankina“ klausdama, ar ji imsis vadovauti Vyriausybei laimėjus rinkimus, taip pat, kuriai „nedraugauti su antisemitu“, partijos „Nemuno aušra“ lyderiu Remigijumi Žemaitaičiu, „turi nurodyti vokiečių socialdemokratai ar Amerikos žydai“.

„Jei Vilija labiau draugautų su manimi, tikrai būtų išvengusi tokių klaidų – draugauti su bet kuo, kad tik į valdžią pakliūtų“, – teigė A. Kubilius.

Rugsėjo pradžioje konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino prezidentą Gitaną Nausėdą burti „sanitarinį kordoną“, siekiant užtikrinti, jog valdžioje po Seimo rinkimų neatsidurtų radikalai.

Socdemai tokią galimybę atmetė, tačiau partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė taip pat pareiškė, jog galimybė būti valdžioje kartu su „Nemuno aušra“ jai dabar yra sunkiai suvokiama, nors anksčiau svarstė tokį variantą.

Be to, socialdemokratams pirmaujant visuomenės apklausose prieš Seimo rinkimus, V. Blinkevičiūtė iš pradžių vengė tiesaus atsakymo, ar imsis vadovauti Vyriausybei, tačiau vėliau patikino, jog jei socialdemokratai grįžtų į valdžią, ji taptų premjere.

I. Šimonytės pažadai

TS-LKD padarys viską, jog Lietuva vėl netaptų priklausoma nuo Rusijos išteklių, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Per šios Vyriausybės kadenciją Lietuvai pavyko visiškai atsisakyti rusiškų energetinių išteklių, tačiau dalis kandidatų į Seimą neslepia prorusiškumo, noro bendradarbiauti su Kremliumi, sekmadienį vykstančiame TS-LKD neeiliniame suvažiavime kalbėjo ji.

„Paklojome nemažai svarbių pamatų, kad galimybių Lietuvoje būtų daugiau, bet pamatai nereiškia, kad bus statomas galimybių namas, kad bus ir toliau laikomasi brėžinių ir nebus gręžiojamasi atgal dėl politinių ar populistinių interesų. Kai per šią kadenciją pasiekėme „trijų nulių zoną“ rusiškos energetikos srityje, maniau, kad jau neįmanoma, kad vėl kažkas pradėtų keliaklupsčiauti ir gūžčioti prieš Putiną iš energetinės ir geopolitinės priklausomybės troškulio. Tačiau girdint ir matant kai kurių kandidatų ir sąrašų minčių srautą, net ir dėl to nebūčiau iki galo tikra“, – TS-LKD suvažiavime sakė I. Šimonytė.

„Padarysime viską, kad niekada negrįžtume į „gazpromines“, „rosatomines“ ar „rosneftines“ įtakas“, – pridūrė ji.

Padarysime viską, kad niekada negrįžtume į „gazpromines“, „rosatomines“ ar „rosneftines“ įtakas“.

Konservatoriai sekmadienį ketina patvirtinti savo Seimo rinkimų programą.

„Noriu, kad Lietuva, kuri užuot padariusi viską, kad Lietuva greičiau pasiektų pergalę ir karo lauke nugalėtų Rusiją, imtų kolaboruoti su putinistams naudingomis draugijomis“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė sakė, jog kita Lietuvos valdžia turėtų ir toliau siekti Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą. Ji, be kita ko, teigė norinti, jog ateinančius ketverius metus daugiau gyventojų iš privataus sektoriaus pereitų į viešąjį, į Lietuvą grįžtų daugiau emigravusių piliečių, ateitų nauji investuotojai, stiprėtų regionai, taip pat – didėtų krašto apsaugos finansavimas, būtų tobulinama mokesčių sistema.

„Lietuva turi ir gali tapti šalimi, kurioje galimybės matuojamos ne pažintimis, ne protekcijomis, ne pinigais, bet noru, pastangomis, protu ir gebėjimais“, – kalbėjo premjerė.

Savo vadovaujamos Vyriausybės darbą šią kadenciją I. Šimonytė palygino su skubios pagalbos tarnybų darbu – ministrė pirmininkė pabrėžė, kad per ketverius metus Ministrų kabinetas turėjo suvaldyti pandemiją, migrantų krizę, karo Ukrainoje padarinius – priimti pabėgėlius, sušvelninti infliacijos padarinius gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oo

oo portretas
Taip ir Kubilius turėtų mažiau ,,krankti,, apie oponentus ,o pagalvoti apie renovaciją savo partijoje,kuri nusigyveno tiek ,kad Bartoševičius buvo rinkimų veidu,su šūkiu,,daugiau jėgos,,,d-iugelis su 12kl vadovavo seimo komitetui o Maldeikis,Povilionis pralenkė savo mamytes su retorika ir buka propaganda, IR kiek galima girti save ,kad jie konservatoriai,kurie seniai ne konservatoriai vieninteliai viską nuveikė nudirbo dėl Lietuvos ir nepriklausomybę atkovojo tik su savo faktiniu vadovu kuris jau jau tapo. Lenino prototipu.

klausimui

klausimui portretas
nejau sunku suvokti, kad pakyla pensijos ne dėl konservų meilės tautai, o kad kitaip neįmanoma - užlieja valstybę skolintais pinigais ir girasi kaip jie gerina gyvenimą. o ateinančios kartos mokės skolas.

būtent

būtent portretas
kiemai mašinomis užkišti, neįmanoma praeiti, o jie vis verkia kaip blogai gyvena.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių