L. Kasčiūnas teigiamai vertina naująjį NATO vadovą: tikisi dėmesio rytiniam Aljanso flangui

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigiamai vertina naująjį NATO generalinį sekretorių Marką Rutte (Markas Riutė), neabejoja, kad naujasis vadovas skirs dėmesio rytiniam Aljanso flangui.

„Teigiamai vertinu. Daug kas kažkada turėjo galvoje prieš karą ar iki galo nesupratus, su kuo turimas reikalas. Dabar iš jo laikysenos viskas tvarkoje, manau, bus geras NATO sekretorius“, – žurnalistams trečiadienį sakė L. Kasčiūnas.

Prieš kelerius metus L. Kasčiūnas kritikavo M. Rutte kaip vieną agresyviausių Ukrainos narystės Europos Sąjungoje priešininkų ir vieną aktyviausių naujų sankcijų prieš Rusiją oponentų.

„Viskas išmokstama ir viskas labai greitai įsisavinama. Daug kas kažkada turėjo kažkokių iliuzijų dėl Rusijos, (...) manau, kad dabar su moraliniu kompasu viskas gerai“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Ministras pažymėjo, kad Nyderlandai, kuomet premjero postą užėmė M. Rutte, priėmė sprendimą Lietuvoje laikinai dislokuoti oro gynybos sistemas „Patriot“, laikėsi principingos pozicijos Rusijos atžvilgiu, skyrė didžiulę paramą Ukrainai.

„Neabejoju, kad bus puikus vadovas, atsižvelgs į visus rytų flango interesus, jautrumus ir poreikius. Manau, kad puikiai dirbsime kartu“, – teigė ministras.

57-erių politikos veteranas M. Rutte pakeis dabartinį NATO vadovą Jensą Stoltenbergą, spalio 1 dieną pasibaigus šio kadencijai.

Jo paskyrimas buvo laikomas formalumu, iš varžybų dėl NATO vadovo posto pasitraukus vieninteliam M. Rutte varžovui, Rumunijos prezidentui Klausui Iohannisui (Klausui Johanisui).

M. Rutte perims vadovavimą NATO įtemptu Vakarų sąjungininkėms metu, kai Ukrainoje tęsiasi Rusijos pradėtas karas, o Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) tikisi lapkritį vėl laimėti JAV prezidento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI VADINASI....

TAI VADINASI.... portretas
"Lyžt šikną pirmam". Gal kada pravers....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių