Liberalų sąjūdis pristatė rinkimų programą, žada „netrukdyti veikti“, užtikrinti tęstinumą

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį pristatė savo rinkimų programą, joje žadama „netrukdyti veikti“ telkti visuomenę, užtikrinti užsienio bei gynybos politikos tęstinumą.

„Įsipareigojame telkti aktyvius, drąsius ir laisvus žmones. Tuos, kurie turi idėjų, ir tuos, kuriems reikia tik impulso ar palaikymo (...). Įsipareigojame toliau aktyviai veikti ir skatinti veikti kitus. Mūsų vizija kuo daugiau kiekvienam suteikti galimybių vykdyti tikslus“, – teigė renginį atidariusi partijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Partija į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus partija eina su šūkiu „Telkti. Veikti. Netrukdyti“.

„Netrukdyti yra labai liberalus žodis. Man jis labai patinka, mūsų programoje, kadangi ji kalba apie tai, jog valstybė neturėtų trukdyti piliečiams pernelyg dideliais ribojimais, biurokratinėmis tvarkomis, kištis į asmeninį gyvenimą, ten kur įmanoma to nedaryti“, – vėliau žurnalistams kalbėjo ji.

Pasak Seimo pirmininkės, politinė jėga išlieka ištikima liberalioms vertybėms, kurių pagrindas yra individo orumas ir laisvė.

Ji taip pat teigė, kad didžiausi partijos konkurentai rinkimuose – dabartiniai koalicijos partneriai: konservatoriai ir „laisviečiai“.

„Nematome jokio darbo su radikaliomis partijomis, partijomis, valdomomis oligarchų, ir tomis partijomis, kurioms kyla klausimų kam priklauso Krymas“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Programa sudaryta iš keturiolikos dalių. Joje dėmesys skiriamas ekonomikai ir susisiekimui, užsienio politikai bei šalies saugumui, švietimui ir mokslui, žemės ūkiui, sveikatos apsaugai, socialinei politikai. 

„Labai svarbu užtikrinti užsienio politikos, gynybos politikos tęstinumą ir tai išeina už vienos kadencijos ribų“, – sakė partijos lyderė, pažymėdama, jog itin svarbu tęsti finansavimą krašto apsaugai bei pasiekti atnaujintą susitarimą dėl gynybos.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, šiuo metu nėra reikalingi drastiški sprendimai sveikatos ir švietimo srityje, tai atsispindi ir programoje.

„Dabar yra laikas kai reikia konsoliduoti kas buvo pradėta“, – pastebėjo ji.

Programoje taip pat aprašomi skyriai kultūrai, aplinkosaugai ir energetikai, savivaldai bei politinei visuomenei, žmogaus teisėms, tautinių mažumų, jaunimo ir sporto politikai.

Programoje teigiama, jog partija siūlys įvesti balsavimą nuo 16 metų savivaldybių tarybų, merų bei Europos parlamento rinkimuose. 

Programos koordinatoriaus kultūros ministro Simono Kairio teigimu, jos tikslas – įvardinti ketverių metų tikslus bei brėžti strateginę valstybės kryptį, mąstant ilgiau nei apie vieną kadenciją. 

Jis pažymėjo, jog bene svarbiausia programos dalis – ekonominė.

Programoje, pasak V. Čmilytės-Nielsen, numatoma siekti, jog 80 proc. akcizo už degalus būtų skirta kelių infrastruktūrai.

„Kitas dalykas, kuris mums atrodo ir susijęs, ir svarbus tai yra ekonomika bei susisiekimas (...). Mes matome, kad susisiekimo srityje yra daug susikaupusių problemų, daug kalbama apie kelių būklę. Tai nėra dalykas, kurį būtų galima išspręsti per trumpą laiką, tačiau tai yra dalykas, kuriam reikia teikti prioritetą, o tai reiškia gerokai didesnes investicijas į kelių, tiltų būklę“, – kalbėjo ji.

Partijos lyderė pažymėjo, jog žmogaus teisių dalis yra plati, joje išlieka partnerystės klausimas.

Rugpjūčio pradžioje paskelbta „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa rodė, jog už valdančiojoje koalicijoje esantį Liberalų sąjūdį balsuotų 6,4 proc. respondentų.

2020-ųjų metų parlamento rinkimuose Liberalų sąjūdis surinko 6,79 proc. balsų. Šiuo metu Liberalų sąjūdžio frakciją sudaro 12 narių.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Ar apgins nuo reklamščiku kišimosi i asmenini gyvenima?

romas

romas portretas
uztikrinti teistuma?

Anonimas

Anonimas portretas
Fui kgb atsiduoda
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių