M. Lingė: konservatoriai EP rinkimuose turėtų pralenkti socialdemokratus

Vienas Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderių Mindaugas Lingė sako, kad jo atstovaujama partija Europos Parlamento (EP) rinkimuose turėtų surinkti daugiau balsų nei socialdemokratai. Jis taip pat pažymėjo, kad išlaikyti tris mandatus EP konservatoriams būtų geras rezultatas.

„Tie duomenys, kuriuos gauname iš mūsų stebėtojų, mažesnių apylinkių, jau net ir didesnių, rodo pakankamai gerą tendenciją. Tikimės, kad artimu metu, susumavus duomenis iš to, ką turime, socdemus turėtume aplenkti galutiniame variante“, – Eltai teigė M. Lingė.

„Išlaikyti tris mandatus būtų partijai geras rezultatas, po tokio sudėtingo laikotarpio ir gausios partijų konkurencijos. Turime 15 sąrašų ir tai reikšminga poliarizacija tarp pačių rinkėjų. (...) Panašu, kad prognozės dėl sutriuškinimo neišsipildys ir tendencijos, kurios rodytos apklausose, neatspindės realios situacijos. Tėvynės sąjunga dažniausiai tikruosius rezultatus gauna gerokai didesnius, negu rodo išankstinės skelbiamos viešos apklausos“, – pažymėjo jis.

M. Lingė taip pat tikino, kad rezultatai EP rinkimuose suteiks reikšmingų indikacijų prieš Seimo rinkimus rudenį. Anot jo, paaiškėjus rezultatams, jau bus galima įžiūrėti tendenciją dėl būsimo Ministrų kabineto formavimo.

Tikimės, kad artimu metu, susumavus duomenis iš to, ką turime, socdemus turėtume aplenkti galutiniame variante.

„Vienareikšmiškai, kadangi pats atotrūkis tarp rinkimų labai nedidelis. (...) Tai realiausia visuomenės apklausa, pagal kurią galima brėžti atitinkamą vaizdinį Seimo rinkimams. (...) Šie rinkimai gali rodyti tendenciją ir dėl būsimos Vyriausybės formavimo“, – kalbėjo konservatorius.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko penktieji EP rinkimai. Šiemet kandidatų sąrašus į EP kėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Visgi, šie rinkimai buvo vienas pasyviausių – savo pilietinę valią atėjo išreikšti vos 28,35 proc. rinkėjų.

Renkant europarlamentarus prieš penkerius metus, 2019-aisiais, bendras aktyvumas siekė 53,43 procento. Tiesa, tuomet EP rinkimai vyko kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.

Prieš penkerius metus EP rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – abi partijos gavo po du mandatus.

Tuo metu Liberalų Sąjūdis, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ bei „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija tąkart vykusiuose rinkimuose iškovojo po vieną mandatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių