Ministrė: politikų atsakomybės praktiką čekiukų istorijoje formuos apeliaciniai teismai

Vadinamosios čekiukų istorijos bylose politikų atsakomybės praktiką turėtų formuoti apeliacinės instancijos teismai, sako teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

„Šiuo atveju, (bylose – BNS) turime skirtingas faktines aplinkybes. Tai esu tikra, kai turėsime jau apeliacijas išnagrinėtas, teismų praktika bus suformuota, ji bus vieninga (...). Jei neklystu, dar nėra nė vienos bylos, kuri būtų išnagrinėta apeliacijos. Tai turbūt tame etape ir galėtumėme kalbėti apie vieningą praktiką“,  – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė.

„Dabar kvestionuoti, kodėl nėra vieningos praktikos, kai net nepasiekia šito etapo, kai galėtų ji būti suformuota, turbūt, šiek tiek anksčiau laiko klausimai keliami“, – pridūrė ji.

Visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“, teisėsauga pradėjo keliasdešimt tyrimų dėl piktnaudžiavimo savivaldos politikų išmokomis.

Kai kuriose bylose pirmosios instancijos teismai jau yra priėmę sprendimus skirdami esamiems ar buvusiems savivaldybių politikams baudas, įpareigodami grąžinti neteisėtai panaudotus pinigus.

Daliai buvusių ar esamų tarybų narių, tarp jų – ir Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, teismai yra pritaikę ir draudimus būti skiriamiems į pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panieka tokiam "teisingumui"

panieka tokiam "teisingumui" portretas
Ką formuos, jei daugiausiai pavogę dirba seime ir ministrais, o jiems net bylų nekelia "teisėsauga"!

Inter

Inter portretas
laukiame, kad būtų nuteista ir priteista. Ir dar, kad nebūtų pamiršta, o visus tuos 3 metus sekama, ar tikrai neįsėdo kažkur į kitą šiltą kėdę...

mokesčių mokėtojas

mokesčių mokėtojas portretas
Įdomu bus kai bus nagrinėjamos tokios bylos, nes mes mokesčių mokėtojai laukiame atsakymų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių