S. Skvernelis: žodžiai Landsbergis ir vienytis – visiškai nesiderina

Konservatorių partijos lyderiui Gabrieliui Landsbergiui paraginus politines jėgas tartis, kad po Seimo rinkimų į valdžią neateitų radikalios partijos, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad tokie užsienio reikalų ministro pareiškimai skamba paradoksaliai. Anot jo, G. Landsbergis nėra vienijantis lyderis, o brėžiamos apokaliptinės prognozės yra pernelyg ankstyvos.

„Toks paradoksas. Žodžių junginys – Landsbergis ir vienytis – visiškai nesusiderina. Atvirkščiai, jeigu kalbėtume apie susiskaldymą, apie intrigas ir kiršinimą, tai tikrai taip būtų. Šiaip kol kas tikrai nematau aš kažkokio apokaliptinio vaizdo, kad čia reikėtų taip daryti“, – reaguodamas į G. Landsbergio raginimus penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

„Bet po rinkimų visko gali būti“, – neatmetė jis.

S. Skvernelio teigimu, jeigu Seimo rinkimų rezultatai rodys, jog pamatinėms demokratijoms vertybėms kyla reali grėsmė, politinės jėgos turės priimti atitinkamus vertybinius sprendimus. Tačiau, pakartojo jis, šiuo metu nerimauti dėl to nėra pagrindo.

„Šiandien toks pagąsdinimas radikaliomis politinėmis jėgomis dažniau panašus į norą mobilizuoti savo rinkėją – kad jeigu ne Tėvynės sąjunga, tai viskas, valstybė mūsų pražūtų, prapultų ir ištiktų kažkokia valstybingumo pabaiga“, – konservatorių lyderio pareiškimų tikslą aiškino ekspremjeras.

ELTA primena, kad konservatorių lyderis G. Landsbergis Eltai teigė matąs pavojų keliantį nedemokratinių jėgų stiprėjimą Lietuvoje. Dėl to, politiko teigimu, centro kairėje ir dešinėje esančios partijos galėtų tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

Savo ruožtu socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė užsiminė, kad jos vadovaujama partija valdančiąją koaliciją galėtų formuoti su daugeliu šiuo metu veikiančių politinių jėgų. Kaip „Žinių radijui“ teigė europarlamentarė, ne išimtis yra ir Remigijaus Žemaitaičio vedama politinė jėga „Nemuno aušra“. Tuo metu G. Landsbergio raginimai V. Blinkevičiūtės nesudomino – pasak jos, ne į kraštutinumus linkusių partijų aktyvumas, bet konservatorių politika yra tai, dėl ko sunerimo šalies gyventojai.

LSDP pozicija dėl galimos koalicijos su „Nemuno aušra“ sulaukė aštrios kritikos, akcentuojant, kad naujos politinės jėgos lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo (KT) buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių