Šių metų Seimo rinkimai sulaukė didžiausio užsienyje balsuosiančių rinkėjų dėmesio

  • Teksto dydis:

Balsuoti užsienyje per Seimo rinkimus jau užsiregistravo daugiau kaip 45 tūkst. rinkėjų, trečiadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Tai didžiausias užsienyje ketinančių balsuoti renkant naują parlamentą asmenų skaičius nuo 1996 metų.

Iki tol daugiausia – 43,5 tūkst. – rinkėjų buvo užsiregistravę balsuoti per 2020 metais vykusius Seimo rinkimus. Tada savo valią pareiškė per 36 tūkst. rinkėjų.

Šiemet vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose užsienyje ketino balsuoti 45,8 tūkst. rinkėjų, balsavo 27,4 tūkst., per prezidento rinkimus – atitinkamai 65,6 tūkst. ir 53,7 tūkst. rinkėjų.

VRK duomenimis, didžioji dalis rinkėjų savo pilietinę valią rinkdami Lietuvos parlamento narius planuoja išreikšti Jungtinėje Karalystėje (beveik 17 tūkst.), Jungtinėse Amerikos Valstijose (beveik 5 tūkst.), Norvegijoje ir Airijoje (daugiau kaip po 3 tūkst.).

Seimo rinkimuose balsuoti užsienyje pageidaujantys rinkėjai turi užsiregistruoti prisijungę prie elektroninės rinkėjų, balsuojančių užsienyje, sistemos. Tik tada jie bus įtraukti į Seimo rinkimų Pasaulio lietuvių vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjų sąrašą.

Balsuoti bus galima daugiau kaip 50 Lietuvos diplomatinių atstovybių ir keturiose papildomai įsteigtose balsavimo vietose: Pasaulio lietuvių centre Lemonte (Jungtinės Amerikos Valstijose), Rytų Londone (Jungtinėje Karalystėje), Peterbore (Jungtinėje Karalystėje), Tenerifėje (Ispanijos Karalystėje).

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną, galimas antrasis rinkimų turas numatytas spalio 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uztai ir as sakau!!!!

Uztai ir as sakau!!!!  portretas
Kad Lietuvai nereikia ir NEBUTINA DVIGUBA PILIETIBE NES tie kurie givena uzsienija or nezino uz ka balsoti reikia Lietuvoi uztai ir paskui renka tokius NEVIKELIUS kaip konservatorius ir Laisves partijos kurios visai nerupi nei Lietuvos zmones nei Lietuva o rupi tik kaip prisivogti ir socia giventi prie auksinio LIOVIO!!!!!!!!

Cha

Cha portretas
koks jų reikalas, kas vyksta Lietuvoje ir kas bus valdžioje??? išvažiavo, tai tegul ten ir sėdi. Ne jiems gi vadovaus, o mums - čia gyvanatiems. Geriau ir nesikištų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių