V. Blinkevičiūtė apie iškovotus du EP mandatus: geras startas eiti į Seimo rinkimus

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė iškovotus du mandatus vadina gera starto pozicija prieš rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

„Mes išlaikėme poziciją, kurią turėjome – du mandatai yra mūsų išlaikyti. Vadinasi, mes turime Lietuvoje visų žmonių pasitikėjimą“, – pirmadienio naktį žurnalistams Vilniuje sakė partijos pirmininkė.

„Tai dar kartą parodo, kad mes, socialdemokratai, esame stiprūs, vieningi, kad mes turime žmonių pasitikėjimą ir tai labai geras startas eiti į Seimo rinkimus“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Kaip rodo pirminiai Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, EP rinkimus Lietuvoje laimėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, iškovoję tris iš 11 mandatų.

Antri rinkimuose liko opoziciniai socialdemokratai su 17,67 proc. balsų ir dviem mandatais.

„Viskas priklauso nuo aktyvumo, kada ateina į rinkimus vos 28 procentai, tikėtis daugiau dalijant 11 mandatų yra labai sudėtinga“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Žinote, dar reikia, kad būtų patvirtintas mandatas. Darbą pradedame liepos 15 dieną ir tikrai dirbsiu Europos Parlamente.

Partijos pirmininkė neatsakė, ar ketina dar penkerius metus dirbti Europos Parlamente.

„Žinote, dar reikia, kad būtų patvirtintas mandatas. Darbą pradedame liepos 15 dieną ir tikrai dirbsiu Europos Parlamente“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, kiek ilgai, ji sakė, kad „gyvenimas parodys“.

Dėl 11 europarlamentarų mandatų varžėsi 14 partijų ir viena koalicija, iškėlę 319 kandidatų.

Pirminiais duomenimis, šiemet EP rinkimuose balsavo 28,35 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jų elektoratas -

Jų elektoratas - portretas
sovietiniai nostalgikai -nupušę vatinukai ir pensininkai.O jų daug,nes gyvenimas Lietuvoje gerėja.Ateina ,bjaurybės, ant kitų atliktų darbų ir pučiasi kaip varlės.

kiaules veidas

kiaules veidas portretas
nutukusi socialistine telycia. bent jau mano nuomone tokia.

aik, aik

aik,  aik portretas
tai jau nebereikia nei trijų EP mandatų, nei pirmos vietos reitinguose " premjerei" ?, "jau laimėjo" :)))
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių