V. Blinkevičiūtė apie M. Sinkevičių: iš anksto nuteisti – būtų žmogaus teisių pažeidimas

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė (LSDP) Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad teisiamas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius turi visas teises būti partijos rinkiminiame sąraše į Seimą. Politikė akcentuoja, kad iš anksto nuteisti žmogų, užkertant kelią jam patekti į rinkiminį sąrašą, būtų žmogaus teisių pažeidimas.

„Mes turime žinoti mūsų bičiulių nuomonę, kas, ką, kaip vertina. Ir tai yra natūralu. Kadangi Mindaugas buvo pasiūlytas į tą sąrašą, Mindaugas turi teisę būti tame sąraše, kaip kiekvienas nepartinis žmogus sąraše gali būti, ir jis buvo reitinguotas“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė V. Blinkevičiūtė, akcentuodama, kad bendrapartiečiai įvertino M. Sinkevičiaus nuveiktus darbus.

V. Blinkevičiūtė ragina neteisti politiko, kol nėra sulaukta teismo sprendimo.

„Iš anksto kaip nors nuteisti žmogų – aš manyčiau, kad tai būtų netgi žmogaus teisių pažeidimas, apie ką mes dabar labai daug kalbame ir diskutuojame, ypatingai europiniame kontekste“, – savo poziciją išsakė V. Blinkevičiūtė.

„Nereikia teisti iš anksto. Neteisk ir nebūsi teisiamas, man rodos, taip liaudies išmintis sako“, – taip pat akcentavo politikė.

Ji atkreipia dėmesį, kad ir JAV prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas šiuo metu yra teisiamas.

„Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas, kaip aš suprantu, irgi varsto teismų duris“, – sakė ji.

Kadangi Mindaugas buvo pasiūlytas į tą sąrašą, Mindaugas turi teisę būti tame sąraše, kaip kiekvienas nepartinis žmogus sąraše gali būti, ir jis buvo reitinguota.

Visgi V. Blinkevičiūtė akcentuoja, kad tai kol kas yra tik preliminarus LSDP sąrašas į Seimo rinkimus.

„Tai nėra galutinis sąrašas, jis nesudėliotas nei pagal moterų, jaunimo kvotas, nei pagal visus kitus įvertinimus. Bet to, yra priimtas partijos taryboje toks sprendimas, kad partijos pirmininkė arba pirmininkas turi teisę kažkaip pakoreguoti tą rinkimų sąrašą į Seimą, įvertinant įvairias aplinkybes“, – sakė politikė.

Pasak jos, galutinis sąrašas bus aiškus mūsų konferencijoje birželio 15 d.

M. Sinkevičius į teisėsaugos akiratį pateko, kai visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyva „Skaidrinam“ pradėjo domėtis kanceliarinių lėšų panaudojimu šalies savivaldybėse.

Valstybinį kaltinimą M. Sinkevičiaus byloje palaikantis prokuroras Darius Valkavičius kaltinamajam už galimą piktnaudžiavimą tarybos nario kanceliarinėmis lėšomis siūlo skirti 30 tūkst. eurų baudą, penkeriems metams atimti galimybę dirbti valstybės tarnyboje.

Jonavos meras M. Sinkevičius, pernai kilus įtarimams dėl savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo, paskelbė stabdantis narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Lietuvos savivaldybių asociacija yra laikinai sustabdžiusi M. Sinkevičiaus vadovo šioje asociacijoje pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia zavi

Kokia zavi  portretas
p.Blinkeviciute nuotraukoj siandien,visada taip, nuotaika net pakilo,matant optimizma ir ryzta veikti. Musu moterys visuomenininkes,kai dirba,neretai ir susiraukusios buna,kazko nemegsta,tai tada primena citrinas.

Jūs

Jūs  portretas
Visi vieno plauko,brazius dovanojo bufetavai viešbutį milijonus sukišo šliundrai į tarpkojį oleksiaus auksinių šaukštų istorija Jonavos meras teigė kad esąs nekaltas, nors teismo išvada:kaltas,o kiek dar nežinome,šuda kelia į aukštumas,košmaras.

na ir

na ir portretas
Įgriso iki gyvo kaulo šnekanti rožinė kaliausė.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių