V. Blinkevičiūtė sako, kad ne ji turi vertinti, ar konkreti partija yra tinkama koalicijai

  • Teksto dydis:

Nepaisant iš valdančiųjų gretų pasigirstančių pasvarstymų apie galimą vaivorykštinę koaliciją, socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kartoja, kad po spalį vyksiančių rinkimų nemato galimybių dirbti tik su konservatoriais. Premjerės pareigų imtis pažadėjusios politikės teigimu, tiesiog būtina sustabdyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) valdymo laikotarpį.

„Mes socialdemokratai ir sakome, kad iš tikrųjų valstybė turi būti tokia, kuri veikia, o konservatoriai, pasirinkę savo šūkį, sako, kad jie gins ir augins. Ką? Gins Moniką Navickienę ir Kristijoną Bartoševičių? Ką jie augins? Tą nesibaigiančią aroganciją? Tą nesikalbėjimą? Tuos nuolatinius konfliktus su prezidentu, su kitomis politinėmis partijomis, net su savo koalicijos partneriais liberalais? Ką augins? Todėl aš sakau ir prašau Lietuvos žmonių padaryti labai teisingą pasirinkimą ir sustabdyti konservatorių valdymo laikotarpį“, – interviu „Delfi“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Mes su jais tikrai būti negalime“, – pridūrė ji.

Savo ruožtu, ar galėtų būti koalicijoje su Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama „Nemuno aušra“, politikė aiškiai neatsako. Apskritai, pažymi V. Blinkevičiūtė, apie partijų tinkamumą koalicijoms turi kalbėti ne ji, o politologai.

„Dabar koalicijos socialdemokratai nedaro nė su kuo, nes, pirmiausia, reikia laimėti rinkimus, gauti žmonių pasitikėjimo mandatą tam, kad galėtumėm formuoti valdančiąją koaliciją. Žmones labai žeidžia tokie dalykai, kada užklijuojamos etiketės, kada visi yra blogiečiai. Čia ne aš turiu vertinti, ar ta partija tinkama, ar netinkama, yra politologai, tai yra politologų duona“, – teigė socialdemokratė, pažymėdama, kad politikus į Seimą išrenka žmonės.

Mes su jais tikrai būti negalime.

„Ir jūs įsivaizduojate, kad dabar išeitų taip, kad tik tie geri rinkėjai, kurie balsuoja už konservatorius, nes visi kiti su kažkokiomis nuodėmėmis? Taip negalima. Lietuvoje mes nieko kito neturime išskyrus mūsų žmones. Žmones kaip didžiausią turtą, ir mes taip jų nematome, negirdime, suskirstome, suklijuojame. Konservatoriai padarė tokią žalą, o paskui sako: vai, vai, vai, už Eduardą Vaitkų balsavo. O paklauskim, kodėl taip atsitiko? Todėl, kad kiekvieną kartą pilame purvą ant kitaip mąstančio, ant kitaip galvojančio, ant kitaip gal savo mintis reiškiančio. Reikia tą sustabdyti ir gerbti visų žmonių pasirinkimą“, – aiškino V. Blinkevičiūtė.

Lietuvos socialdemokratų lyderė V. Blinkevičiūtė pastaruoju metu ne kartą pareiškė, kad jos vedama partija su konservatoriais po rinkimų negalėtų formuoti valdančiosios daugumos. Savo ruožtu konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

ELTA primena, kad R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją. Po tokio KT verdikto, politikas pats atsisakė Seimo nario mandato.

Reaguodama į V. Blinkevičiūtės pasisakymą Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad nematytų savo politinės jėgos koalicijoje su „Nemuno aušra“.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už  portretas
REMIGIJŲ ŽEMAITAITĮ IR JO PARTIJA NEMUNO AUŠRA IR TAIP PAT UŽ EDUARDA VAITKŲ IR JO LIAUDIES PARTIJA, sekmės rinkimuose ir darbuose kad visokiausios liunzzzzbirbiu šutvės padugnes su kapliadančiu transvestitu ir visokiais broilerių anūkais būtų išmesti į istorijos šiukšlyną
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių