V. Fiodorovas palieka Darbo partiją: mano didžiausia „politinė“ širdies dalis priklauso Kėdainiams

„Darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas savo feisbuko paskyroje pranešė, kad palieka Darbo partiją.

„Šiandien paskutinė mano diena Darbo partijoje. Esu labai dėkingas čia sutiktiems kolegoms, o ypatingai kėdainiečiams už bendradarbiavimą ir paramą per visus šiuos metus. Kartu mes patyrėme daug iššūkių ir pasiekėme nemažai reikšmingų laimėjimų. Dėkoju jums už bendrus darbus, draugystę ir neįkainojamą patirtį“, – rašė V. Fiodorovas.

V. Fiodorovas teigė, kad buvo davęs pažadą sprendimo neskelbti iki Europos Parlamento rinkimų, kad tai negalėtų daryti įtakos rinkėjams ir komandai, kuri stengėsi dėl rezultato. Savo sprendimą V. Fiodorovas paskelbė, kai apylinkės jau buvo uždarytos.

„Pareiškimą darau nelaukdamas balsavimo rezultatų, nes tai iš esmės niekaip nekeistų mano jau anksčiau priimto sprendimo“, – rašė vyras ir paaiškino savo pasirinkimą.

„Organizacijai reikia pokyčių, o tam pritrūko noro, tikėjimo, drąsos... Nors palieku partiją, tačiau iš politikos nesitraukiu. Ar toliau aktyviai dalyvausiu? Taip. Rinkimuose? Taip. Girdžiu klausimus, ar tai įmanoma be partijos? Žinoma! Juk ne pavadinimas, o idėja svarbiausia“, – teigė V. Fiodorovas.

Organizacijai reikia pokyčių, o tam pritrūko noro, tikėjimo, drąsos...

„Tiek kolegos Seime, tiek draugai, tiek kėdainiečių komanda, su kuria pasiekėme puikų rezultatą 2023 metų mero ir savivaldos rinkimuose, visada matė, kad mano didžiausia „politinė“ širdies dalis priklauso Kėdainiams. Todėl toliau tęsiu savo darbą ir dėsiu visas pastangas, kad mūsų kraštas būtų valdomas ir atsotvaujamas kiek įmanoma geriausiai.

Tiek aš, tiek kėdainiečiai, kurie tiki, kad „Kėdainiai yra visų“, esame pasiruošę toliau aktyviai dirbti siekiant šio tikslo“, – rašė V. Fiodorovas.

Kovo pabaigoje iš partijos pasitraukė ir Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Tuomet ji teigė, kad sprendimui įtakos turėjo teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant Europos Parlamento (EP) narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje

Šią besibaigiančią kadenciją EP dirba Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Paaiškėjus apie teisėsaugos tyrimą, jis suspendavo narystę partijoje.

V. Fiodorovas 2009–2012 metais buvo V. Uspaskicho padėjėju EP, 2011–2012 metais buvo Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nariu, 2012–2016 ėjo Seimo nario pareigas. Į parlamentą jis buvo išrinktas ir 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių