V. Landsbergis: TS-LKD yra be galo reikalinga etinė transformacija

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis mano, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) turėtų daugiau dėmesio skirti etiniams ir dorybės klausimams.

„Reiktų, kad mūsų partija skirtų etikos dėmeniui didelį pirmaeilį dėmesį, kad svarstytų politinius ir šiaip etikos klausimus kaip prioritetinius, o ne rūpintųsi galimais postais ir kaip juos pasiekus“, – sekmadienį į partijos tarybą susirinkusiems konservatoriams teigė V. Landsbergis.

„Visos mūsų politikos krizės kyla iš mūsų pačių nedorybių. Kažkodėl tie klystkeliai yra patrauklesni. Žengiame jais patenkinti ir ne kartą. Todėl, prie visų pirmininko minėtų transformacijų, yra be galo reikalinga etinė transformacija“, – tvirtino jis.

Tokiais „klystkeliais“ jis pavadino „čekiukų“ skandalą ir buvusios Monikos Navickienės skrydį į Dubajų.

„Čia vos prieš metus nugriaudėjo „politikų savišalpos“ krizė. Deja jau atsišaukia ir senieji, tarybiniai papročiai, „semti“ iš bendro kolūkio“, – kalbėjo jis.

„Pamokėlė ir patarimas Monikai Navickienei bei kiekvienam – nedraugauk su sukčiais ir nesinaudok jais. O kur jūsų šeimos galva, tėvelis Navickas, kuris normaliai stotų greta klimpstančios žmonos ir tartų: „tai aš apmokėjau jos ir vaikų bilietus, viešbučius. Atstokite nuo mano Monikos!“ Deja, standartai ne tie“, – komentavo jis.

V. Landsbergis paminėjo, kad M. Navickienės situacijoje jam gaila tiek buvusios ministrės vaikų, tiek kolegų, tarp jų ir premjerės Ingridos Šimonytės. Savo kalboje Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas kelis kartus pabrėžė premjerės moralinį integralumą.

„Gaila ir vaikų (M. Navickienės – ELTA), gaila ir įskaudintos Ingridos“, – sakė jis.

G. Landsbergis: ne pirmas kartas kai pakritikuoja partiją

Reaguodamas į garbės pirmininko kalbą, dabartinis partijos lyderis Gabrieliaus Landsbergio tikino – tai ne pirmas kartas kai susilaukiama V. Landsbergio kritikos.

„Ne pirmas kartas, sakyčiau, kai jis (V. Landsbergis – ELTA) pakritikuoja. Aš tik manau, kad tai yra etapas, kur profesoriui reikėtų atminties supurtymo. Kiek atsimenu, dar tada mačiau jį Europos Parlamente, tai tos išmokos lygiai taip pat būdavo naudojamos ir parlamentinės lėšos nebuvo jam svetimos“, – žurnalistams po tarybos susirinkimo sakė G. Landsbergis.

Paklaustas, ar išgirdo ir kritikos sau, partijos pirmininkas atsakė, kad nebent kaip bendruomenės nariui.

„Tai kaip bendruomenės nariui turbūt. Kažko labai specifinio sunku pasakyti. Vis tiek jis kaip žmogus, yra nutolęs nuo kasdienio bendruomenės darbo, gal iš antraščių susidaro kažkokį įspūdį“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Nieko labai šokiruojančio neišgirdau“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M. Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.

Dekretu šalies vadovas pavedė finansų ministrei Gintarei Skaistei laikinai eiti socialinės apsaugos ir darbo ministro bei švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, kol į šiuos postus bus paskirti nauji ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nabašnikas

Nabašnikas portretas
pakilo ir ėmė persti...Žėk,kad po pamokslo neimtų registruotis pas Blinkę ...

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Kur dingo Žilvinas RUČYS ...NEKOMENTUOJA matyt bijo vada įžeisti aplamai bijo komentuot KRITIKUOT TSLDK

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Kaip senas atsargos kgb rezervas tai sako tiesa,
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių