„Geležinio žmogaus“ varžybose dalyvavo ir Karo medicinos tarnybos kariai

Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos karininkas kpt. Tadas Šlentneris ir št. srž. Darius Balasevičius Estijoje vykusiose „Geležinio žmogaus“ (angl. „Iron Man“) varžybose sėkmingai pasiekė finišą ir įrodė, kad milžiniškos ištvermės ir valios pastangomis galima įveikti net ir didžiausius iššūkius.

„Geležinio žmogaus“ varžybos dar kitaip yra vadinamos klasikiniu triatlonu, per kurį kariai turėjo nuplaukti 3,8 km, tada dviračiu numinti net 180,2 km, o trečiosios rungties metu nubėgti maratoną (42,2 km).

Karo medicinos tarnybos kariai džiaugėsi sėkmingai pasiekę finišą: „Viena iš mano slaptų svajonių buvo įveikti „Iron Man“ distanciją oficialiose varžybose. Kartais svajonės nelieka tik svajonėmis – jos pildosi. Prieš kelias dienas buvau tik žmogus, o dabar save galiu laikyti geležiniu žmogumi. Noriu visus paskatinti siekti savo troškimų ir jų neslėpti. Nutrūkęs plaukimo akinių dirželis, šaltis, stiprus vėjas, lietus bei nuovargis – visa tai vis tiek nesutrukdė įveikti trasos. Norėčiau padėkoti savo žmonai ir dukroms už supratingumą viso pasiruošimo laikotarpiu“, – teigė št. srž. D. Balasevičius, kuriam tai buvo pirmos „Geležinio žmogaus“ varžybos.

„Lemtingą dieną po plaukimo ir nuvažiuotų 120 km dviračiu pajutau skausmą kelio sąnaryje, buvo labai šalta, jau galvojau sustosiu, tačiau sukandęs dantis sugebėjau pasiekti užsibrėžtą tikslą. Šioms varžyboms ruošiausi daugiau nei metus, todėl privalėjau finišuoti net ir skaudančia koja“, – pasakojo karininkas kpt. T. Šlentneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas jie sportininkai ar kariai ar medikai matyt ne pagal specialybe dirba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių