Įspėjo: padidėjo oro užterštumas

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos agentūra praneša, kad padidėjo oro užterštumas. 

„Rugsėjo 16 dieną kietųjų dalelių KD10 24 paros koncentracija viršijo ribinę vertę Vilniaus Žirmūnų, Kauno Dainavos ir Noreikiškių, Klaipėdoje Šilutės plente, taip pat Jonavoje“, – skelbia agentūra.

Anot agentūros, dėl nepalankių teršalų išsisklaidymui meteorologinių sąlygų, teršalai aplinkos ore kaupėsi dėl įvairių taršos šaltinių poveikio.

Kietųjų dalelių koncentracija padidėjo dėl transporto, pakeltosios taršos (dulkės keliamos nuo nešvarių gatvių perdžiūvusių paviršių,) statybų ir kelių remonto darbų, žemės ūkio darbų. Taip pat dalis teršalų dėl rytų krypties vėjo galėjo būti atnešti iš kitų šalių.

Dėl to aplinkos oro užterštumas kietosiomis dalelėmis gali padidėti daugelyje šalies miestų. Rugsėjo 17 d. išaugs KD10 paros ribinės vertės viršijimo tikimybė.

Rekomenduojama riboti fizinį aktyvumą šalia didelio eismo intensyvumo gatvių. Savivaldybėms rekomenduojama užtikrinti tinkamą miestų gatvių priežiūrą (valyti gatves tik drėgnu būdu); prižiūrėti, ar statybų, kelių remonto darbus atliekantys rangovai laikosi aplinkosaugos reikalavimų ir nedidina dulkėtumo.

Nuolat stebėti oro kokybę realiuoju laiku galite čia.


Šiame straipsnyje: orasoro taršaoro užterštumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių