Jau gauti „Lietuvos sąrašo“ partijos dokumentai registracijai

Teisingumo ministerija yra gavusi „Lietuvos sąrašo“ partijos steigiamuosius dokumentus, BNS patvirtino ministerijos Informacijos valdymo ir visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius.„Dokumentai gauti ketvirtadienį“, - sakė jis.

Teisingumo ministerija per 30 dienų turi patikrinti jai pateiktus dokumentus ir surašyti išvadą, ar galima partiją registruoti juridinių asmenų registre.

Per 15 dienų ji privalo pranešti, jeigu kokių nors dokumentų trūksta. Jeigu padaryta kokių nors pažeidimų, partijai nurodoma juos ištaisyti. Per kiek laiko, tai bus padaryta, priklauso nuo pačios partijos.

Rugpjūčio 10 dieną Vyriausioji rinkimų komisija baigia politinių kampanijų dalyvių registravimo dokumentų priėmimą. Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviai nebenteka teisės dalyvauti spalio 14 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose.„Lietuvos sąrašo“ partijos steigiamasis suvažiavimas įvyko liepos 5 dieną, ketvirtadienį, S.Daukanto aikštėje Vilniuje. Jame dalyvavo kelios dešimtys žmonių. Tačiau vien Darius Kuolys, kuris išrinktas naujos partijos pirmininku, turėjo per tūkstantį partijos steigėjų įgaliojimų.

Susirinkusieji patvirtino partijos įstatus, programą, tarybą, išrinko vadovą.Per susirinkimą paskelbta, kad iš viso partijos steigėjais užsiregistravo 1524 asmenys.Pagal įstatymą, politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip 1000 steigėjų.

Šie savo ar savo atstovų suvažiavime (susirinkime) turi priimti politinės partijos įstatus, programą ir išrinkti valdymo organus.Politinės partijos steigėjai nuo politinės partijos įregistravimo juridinių asmenų registre tampa jos nariais.Šiuo metu Lietuvoje registruotos 44 politinės partijos.Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.


Šiame straipsnyje: Lietuvos sąrašasDarius Kuolys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėl vienybės

Dėl vienybės portretas
Dėl vienybės einant į rinkimus gal aš „mažo protelio meškiukas“, kaip sakė Mikė Pūkuotukas, bet jaučiu pareigą išsakyti vieną mintį ir palinkėjimą Jums visiems. Džiugu, kad dar turime palyginus daug intelektualų, kultūros, politikos ir vadinamųjų „paprastų“ geros valios žmonių, kurie nesusitaiko su nomenklatūriniu, represiniu valdymu ir netoleruoja konjunktūrinio neaiškių interesų sąlygoto nežmoniškumo Garliavoje. Ir „Drąsos kelias“, ir „Lietuvos sąrašas“, ir Tautininkai, ir Centristai, ir nesisteminiai konservatoriai („maištininkai“), ir nesisteminiai socialdemokratai turi savo gretose kompetentingų, nesusikompromitavusių žmonių, turi tam tikrą potencialių rinkėjų ratą, taigi vilties laimėti būsimame seime bent tiek pajėgumų, kad galėtų daryti įtaką sprendimams. Manau, tai tikėtina su viena sąlyga: jeigu Jūs, neturėdami tų „administracinių resursų“ ir žiniasklaidos palaikymo, kokį turi sisteminės partijos, laikysitės kiek įmanoma išvien ir nepradėsite vieni kitų „graužti ir ėsti“ („Mes vienas kitą graužėme ir ėdėm / Ir susilaukėm laisvės, kokios ir esame verti…“ – rašė Kęstutis Genys). Dabar turbūt nėra tiek svarbu tai, kas ką pirmas pradėjo ar kas ką iš ko perėmė, kiek svarbi tarpusavio vienybė ir veiksmų koordinavimas. Jei dėl objektyvių priežasčių nebūtų įmanoma eiti į rinkimus vienu bloku, niekas neturėtų sukliudyti laikytis bent jau taktinės ir idėjinės vienybės, viešai neeskaluoti – valdančiųjų džiaugsmui – tarpusavio nesutarimų. O tikriausiai dedama nemaža pastangų, ir tam tikrų tarnybų, jus sukiršinti, kad į rinkimus eitumėte kiekvienas su savo negausia simpatikų grupe, ir rezultatas būtų visų bendras pralaimėjimas. Kaip jau daug kartų mūsų istorijoje. Visuomet man buvo gaila indėnų, tų komančų, sju ir apačų genčių, kurios narsiai kovėsi tarpusavy dėl bizonų ar kitų abipusių nuoskaudų, ir ateiviai europiečiai jas dar nusamdydavo pakariaut vieni prieš kitus tai anglų, tai prancūzų pusėje. Dabar jie išmiršta prasigėrę rezervacijose. Prašau Jus, savąja geros valios žmonių vienybe padovanokit Lietuvai geresnę viltį. Pagarbiai, kunigas Robertas Grigas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių