Kalėdinė Vyriausybės dovana menininkams - didesnės rentos

  • Teksto dydis:

Vyriausybė posėdyje trečiadienį pritarė, kad nuo kitų metų liepos kompensacinės išmokos menininkams didėtų nuo 520 litų iki 780 litų.

Tokią išvadą Vyriausybė pateikė Seime svarstomam siūlymui padidinti teatrų ir koncertinių įstaigų kūrybinių darbuotojų kompensacines išmokas iki 1 tūkst. litų.

Vyriausybė taip pat siūlo, kad vadinamosios rentos didėtų nuo kitų metų vidurio, o ne nuo metų pradžios, kaip yra pasiūlęs parlamentaras Vytautas Juozapaitis.

"Buvo pritarta kompromisiniam variantui šitos rentos, kuri sudarytų šešias Bazines socialines išmokas (780 litų - BNS). Ir nutarėme pasiūlyti Seimui, kad tas naujas mokėjimas įsigaliotų nuo metų vidurio - ne nuo metų pradžios", - žurnalistams Vyriausybėje sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Numatoma, kad didėtų išmokos, skiriamos karjerą baigusiems profesionaliems baleto šokėjams, pučiamųjų instrumentų muzikantams bei dainininkams.

Pirmosios rentos menininkas pradėtos mokėti pagal 1998 metais priimtą Vyriausybės nutarimą, o nuo 2004 metų vadinamąsias rentas reglamentuoja Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių