Kviečia įsigyti moliūgų už simbolinę kainą, bet yra viena sąlyga

Radviliškio rajono ūkininkai antrą kartą įrengė savitarną norintiems įsigyti moliūgų. Tik šiemet dar ir visą aplinką išpuošė. Iš tų pačių moliūgų išraizgytas ir labirintas, ir kirmėlė. Sukurtos erdvės rudeninėms nuotraukoms daryti.

Kur pasisuksi, ten – kalnai moliūgų. Daugiausiai aliejinių besėklių, kuriuos ūkininkai naudoja savo produkcijai, tačiau yra ir tradicinių – oranžinių, net raudonų.

„Ir įvairias fotosieneles padarėm, ir savo pirmą ūkio traktorių kaip eksponatą pastatėm. Jis labai daug dėmesio sulaukia. Tai žmonės gali ir pažiūrėti eksponatų, ir pasipaveiksluoti“, – kalbėjo „Dijo ūkio“ savininkė Modesta Dijokienė.

Įrengti moliūgų kalnelį ūkininkai norėjo jau prieš dvejus metus.

Tačiau tąkart nespėjo, o pernai neturėjo iš ko, mat nunyko derlius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Na, o šiemet pasitarė ir kartu su visa šeima per porą savaitgalių įgyvendino. Prisidėjo ir trys sutuoktinių vaikai.

„Taip, darbo yra... Pirmiausiai, aišku, yra internetas. Ieškom, ieškom tų idėjų, kurias patys galėtumėm įgyvendinti, nebūtų taip sudėtinga. Ir taip bandymo būdu kažkas gavosi“, – pasakojo M. Dijokienė.

„Čia pramoga gaunasi, po javų, po visko... Čia toks apvalus, geltonas, gražus... Tai pasimėtydami, pažaisdami ir padarėm viską labai greitai. Iš tikrųjų nesunku“, – sakė „Dijo ūkio“ savininkas Žygimantas Dijokas.

Pernai susidūrę su sunkumais, šiųmečiu derliumi ūkininkai džiaugiasi. Ir nors dar ruošia techniką, jau dabar plika akimi matyti, kad šie – moliūgų metai.

„Galėčiau sakyti, kad austriškas derlius, nes Lietuvoje retais metais pamatysim taip geltonuojančius moliūgus. Ir laukas atrodo įspūdingai – visas geltonas. Smagu, moliūgų tikrai matosi daug“, – džiaugėsi Ž. Dijokas.

Ūkininkai svarsto, kad greičiausiai šiemet daržovėms tiko oro temperatūra, patiko itin šilta rudens pradžia. Užteko ir drėgmės.

„Manyčiau, kad daug įtakos turėjo lietus tinkamu periodu. Tai moliūgas augo puikiai, gan stipriai, ligos nepuolė, saulėtos dienos“, – kalbėjo „Dijo ūkio“ savininkas.

O kai moliūgų daug – norisi jais dalintis.

Šeima antrą kartą įrengė savitarnos kasą. Ir nors ankstesni metai parodė, kad savo turtą reikia saugoti akyliau, ūkininkai idėjos vis dėl to neatsisakė.

Esą nori, kad moliūgais grožėtųsi ir maitintųsi daugiau žmonių.

„Veikia paprastu principu. Atvykstate, apsižiūrite ekspoziciją, būtinai įveikiate labirintą, o tada jau prašom iš visur pabarstytų moliūgų rinktis patį gražiausią, mieliausią. Ir nesvarbu, ar jis sveria 5 kilogramus, ar kilogramą, mokate 1 eurą. Turim savitarnos dėžutę“, – aiškino M. Dijokienė.

Planuojama, kad moliūgų kalnelis ir savitarna veiks iki pat lapkričio 1 dienos.

Situacija keisis tik tada, jei ims spausti stiprus šaltukas. Esą tuomet moliūgai nebesilaikys, išteš ir supus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių