Ministerija atmetė „Lietuvos sąrašo“ dokumentus

Teisingumo ministerija (TM) neleido registruoti „Lietuvos sąrašo“ partijos, nes nustatė, kad jos įstatai prieštarauja Civiliniam kodeksui.Teisingumo ministro patarėja Vaida Vincevičiūtė BNS sakė, kad apie nustatytus trūkumas siekianti įsiregistruoti partija, vedama Dariaus Kuolio, informuojama penktadienį.

„Jie dar turi laiko susitvarkyti visus teisinius dokumentus iki rugpjūčio 9 dienos“, - sakė V.Vincevičiūtė, paklausta, ar šis judėjimas dar gali spėti oficialiai įsiregistruoti kaip partija iki spalį vyksiančių Seimo rinkimų.

Norėdama iš naujo teikti dokumentus ministerijai, partija turėtų vėl surengti steigiamąjį suvažiavimą.Oficialiai ministerija turi 30 dienų tikrinti pateiktus dokumentus ir surašyti išvadą, ar galima partiją registruoti juridinių asmenų registre.

Per 15 dienų ji privalo pranešti, jeigu kokių nors dokumentų trūksta. Tačiau kartais minsiterija atsakymą pateikia anksčiau nei nustatytas terminas.TM užkliuvo partijos įstatuose numatyta nuostata, kad partijos sandoriams, kurių vertė - didesnė nei 1 tūkst. litų, reikalingas išankstinis partijos tarybos sutikimas. Ministerijos teigimu, tai prieštarautų Civiliniam kodeksui.

Pasak V.Vincevičiūtės, tai buvo kritinė pastaba.Rugpjūčio 10 dieną Vyriausioji rinkimų komisija baigia politinių kampanijų dalyvių registravimo dokumentų priėmimą. Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviai nebetenka teisės dalyvauti spalio 14 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

D.Kuolys BNS penktadienį sakė dar negavęs ministerijos sprendimo, tačiau teigė neatsisakantis ketinimų oficialiai įregistruoti partiją.

„Mes ją įsteigėme, tai yra būrys mokslo žmonių, visuomenės žmonių, kurie įsteigė šitą partiją ir tikisi, kad jinai reikalinga Lietuvos viešajame gyvenime“, - sakė jis.Jis stebėjosi, kad buvo sukritikuoti partijos įstatai, nes jie, pasak D.Kuolio, parengti pritaikant pačios ministerijos pateikiamus tipinius įstatus.

„Lietuvos sąrašo“ partijos steigiamasis suvažiavimas įvyko liepos 5 dieną S.Daukanto aikštėje Vilniuje prie Prezidentūros. Jame dalyvavo kelios dešimtys žmonių. Tačiau vien D.Kuolys, kuris išrinktas naujos partijos pirmininku, turėjo per tūkstantį partijos steigėjų įgaliojimų.

Susirinkusieji patvirtino partijos įstatus, programą, tarybą, išrinko vadovą.Per susirinkimą paskelbta, kad iš viso partijos steigėjais užsiregistravo 1524 asmenys.

Pagal įstatymą, politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip 1000 steigėjų. Šie savo ar savo atstovų suvažiavime (susirinkime) turi priimti politinės partijos įstatus, programą ir išrinkti valdymo organus.

Politinės partijos steigėjai nuo politinės partijos įregistravimo juridinių asmenų registre tampa jos nariais.Seimo rinkimų pirmasis turas vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu va

Nu va portretas
Matot kaip dirba ministerija.Ohoho.kiekvieną sakinį pasidrodo "iškutena". Jei visur kame taip šauniai ir kruopščiai ir atsakingai dirbti...nu tada LT turi perspektyvų.

Dokumentų

Dokumentų portretas
paprasčiausių nesugeba parengti, o vaidina proto bokštą...patarėjas...

rita

rita portretas
Daug šį kartą dirbs teisingumo ministerija - gal ant "i" taškas bus ne vietoj uždėtas.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių