R. Morkūnaitė-Mikulėnienė: pedagogų algos rugsėjį didės 15,5 proc.

Kandidatė į švietimo ministres Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad jau rugsėjį pedagogams algos galėtų kilti ne žadėtus 10 proc., o kiek daugiau nei 15 proc.

„Nepaisant to, kad sutarta su profsąjungomis, su didžiąja profsąjungų dalimi buvo dėl augimo 10 + 10 per šituos metus. Tačiau, žinant tą savo įsipareigojimą iki 130 proc. (vidutinio darbo užmokesčio – ELTA) ir esant palankesnėms aplinkybėms, tas didėjimas bus rugsėjį ne 10 proc., o jau 15,5 proc.“ – LRT televizijai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kandidatė į ministrus pažymėjo, kad Vyriausybėje jau yra registruotas pasiūlymas dėl 15 proc. padidinimo rugsėjo mėnesį.

„Labai viliuosi, kad tą artėjimą ir jau rugsėjo mėnesį turintį pasiekti 130 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio darbo užmokestį mokytojai irgi pajus“, – tikino ji.

ELTA primena, kad praėjusių metų rugsėjo 29 dieną prasidėjo pirmoji mokytojų profesinių sąjungų streiko banga. Streikas buvo atnaujintas lapkričio 22-ąją, švietimo darbuotojų profesinei sąjungai su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nesutarus dėl mokytojų keltų reikalavimų: darbo užmokesčio pedagogams, darbo krūvio sandaros ir mokinių skaičiaus klasėse mažinimo.

Vėliau, gruodžio 5-ąją, LŠDPS streiką dar kartą atnaujino, siekdami stabdyti kitų metų valstybės biudžeto pasirašymą, kol nebus įgyvendinti mokytojų reikalavimai.

Seimas patvirtino kitų metų valstybės biudžeto įstatymą, kuriame mokytojų atlyginimų didinimas numatytas po 10 proc. nuo 2024-ųjų sausio ir rugsėjo. Toks darbo užmokesčio didinimas netenkina profesinės sąjungos, kuri prašė kitų metų biudžete numatyti didesnį mokytojų atlyginimų kėlimą – po 15 proc. nuo sausio ir rugsėjo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Nemaloni raudonkoncerva

a

a portretas
apsimelavusi bartosev kriminale svietime ne vieta kas meluoja tas ir vagia

gfnghn

gfnghn portretas
Mėnesio NPD netaikomas, kai mėnesio su darbo santykiais susijusios pajamos lygios arba didesnės nei 2864,22 Eur.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių