Seimo vadovė ragina peržiūrėti algoritmus, kada gyventojai perspėjami žinutėmis apie audrą

Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen ragina peržiūrėti algoritmus, kada gyventojai žinutėmis perspėjami apie artėjančią audrą.

Taip ji kalbėjo nuo sekmadienio iki pirmadienio vėlaus vakaro Lietuvoje siautus stipriai audrai, tačiau gyventojams nesulaukus įspėjamųjų pranešimų.

„Akivaizdu, kad pranešimai turėjo būti, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento pirmininkė. – Jei kažkokių normatyvų ar kriterijų neatitiko, tai, matyt, tie kriterijai turės keistis. Nes meteorologai tvirtina ir įspėja, kad tokių audrų, sudėtingų gamtinių reiškinių tik daugės.“

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pirmadienį pavedė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovui Sauliui Greičiui pasiaiškinti, kodėl gyventojai nebuvo informuoti apie artėjančią audrą.

Kaip BNS anksčiau informavo PAGD, įspėjamieji pranešimai apie audrą į gyventojų mobiliuosius telefonus nebuvo siunčiami, nes prognozė nerodė stichinių ar katastrofinių reiškinių.

„Geriau pranešti ir vėliau, kad tas įspėjimas nepasitvirtintų, nei kad atvirkščiai, kaip buvo dabar“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Dėl smarkaus lietaus ir vėjo padarytos žalos Vilniaus, Akmenės ir Joniškio rajonuose paskelbta ekstremali situacija, tuo metu Vilniuje, Gedimino kalno pietiniame šlaite, fiksuota nuošliauža, taip pat smarkiai patvino kelios upės Vakarų Lietuvoje.

Pirmadienį pranešta, kad vėjo nulaužtam medžiui Vilniuje, Grigiškėse, užgriuvus ant moters, ši žuvo.

Draudikai skaičiuoja, kad audra padarė žalos už keletą milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Bet,i telefonuose nebuvo gautos sms,ir kodel?na taip juk bilobitaitė teisi,ji iš ponų konservatorių,jie neklysta.Ir dar kokia audra bet kaltų nerasta.

Kaunas

Kaunas portretas
Buvo perspėti ,rašė internete ne vieną kartą ir nereikia kalbėti netiesą.Ne visur Lietuvoje buvo tą galinga audra.

Pilietis

Pilietis portretas
Išjungi ta perspejimo funkcija telefone ir nekvaršini sau galvos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių