Šiaurės Lietuvoje prasideda savanorių ir NATO karių pratybos

  • Teksto dydis:

Antradienį Akmenės, Joniškio, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Radviliškio, Šiaulių ir Telšių rajonuose prasidėjo Krašto apsaugos savanorių pratybos „Tvirtas skydas 6“.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, iki sekmadienio truksiančiuose mokymuose dalyvaus ir kitų Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vienetai, Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai bei NATO sąjungininkų kariai iš Jungtinės Karalystės, JAV, Latvijos, Prancūzijos, Danijos ir Vokietijos.

Vienu metu regione iš viso apie tūkstantį karių.

Skelbiama, kad pratybose bus vertinami KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės štabo ir pėstininkų kuopų skyrių įgūdžiai planuoti, vykdyti karines operacijas realioje vietovėje, realiu laiku bei vykdyti bendrų veiksmų koordinavimą ir sąveiką su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkais.

Pratybos vyks šviesiu ir tamsiu paros metu. Jų metu kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacinius šaudmenis bei sprogstamuosius užtaisus, specialiąsias priemones, dūminius paketus.

Didelė dalis užduočių bus vykdoma civilinėse teritorijose, kurių naudojimas karinių pratybų tikslais yra iš anksto suderintas su vietos savivaldos institucijomis ir jų savininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių