Iš VSD – neraminanti žinia: Baltarusijos režimas perėjo prie Lietuvos piliečių grobimo

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis sako, kad Baltarusijos režimas yra pasiryžęs grobti Lietuvos piliečius.

Taip jis komentavo birželio viduryje priimtą Baltarusijos teismo sprendimą, kuriuo lietuvė pripažinta kalta dėl šnipinėjimo ir nuteista šešeriems metams laisvės atėmimo.

„Mums situacija yra žinoma ir ji kelia nerimą. Aš ją vertinu taip, kad Baltarusijos režimas perėjo prie Lietuvos piliečių grobimo be jokio preteksto, – ketvirtadienį paskelbtame interviu naujienų portalui „15min“ sakė žvalgybos vadovas. – Mūsų vertinimu, tai visiška nesąmonė. Tai labai neteisinga.“

Jis pabrėžė, jog šis atvejis rimtai parodo, kad Baltarusijos režimas pasiryžęs grobti Lietuvos piliečius.

Mūsų vertinimu, tai visiška nesąmonė. Tai labai neteisinga.

„Matyt, iš Lietuvos valdžios irgi bus tam tikros priemonės ir reakcijos“, – kalbėjo D. Jauniškis.

Baltarusijos opozicinis portalas afn.by ir televizija ONT skelbė, kad Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotoja Elena Ramanauskienė pripažinta kalta dėl agento veiklos. Ji kaltinta tuo, kad ne kartą perdavė informaciją apie poilsiauti atvykusius svečius, įskaitant baltarusių aukšto rango pareigūnus. 

Teigiama, kad ją Lietuvos specialiosios tarnybos užverbavo daugiau kaip prieš 10 metų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija BNS nurodė, kad situacija jai žinoma, tačiau pabrėžia neturinti pagrindo tikėti kaltinimų pagrįstumu.

Kaip skelbė naujienų portalas „15min“, E. Ramanauskienė Baltarusijos pareigūnų galėjo būti sulaikyta pernai, kai vyko atgal į Lietuvą iš Baltarusijos, kur lankė savo šeimos narius.

Kaip nurodo Afn.by, dėl šnipinėjimo Lietuvai devynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas ir buvęs sanatorijos „Belorus“ vyriausiasis gydytojas Andrejus Kobelis. Jį Baltarusijos KGB sulaikė 2022 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seku seku pasaką

Seku seku pasaką  portretas
Neįtikėtina kiek tusciagalviu.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Ar ne laikas į pažeidėjus pradėti šaudyti guminėmis kulkomis , KIEK GALIMA LEISTI TYČIOTIS IŠ L I E T U V O S .

Turėjau parašyti

Turėjau parašyti portretas
Jauniški
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių