VSD: „suverenų“ judėjimo narių skaičius Lietuvoje neauga, aktyviau veikia keliasdešimt jų

  • Teksto dydis:

Panaikinus per pandemiją įvestus ribojimus vadinamųjų „suverenų“ idėjų populiarumas Lietuvoje sumažėjo ir tikėtina, kad judėjimo narių skaičius Lietuvoje neauga, tačiau kai kurie jų toliau aktyviai konfliktuoja su valstybės institucijomis, trečiadienį paskelbė Valstybės saugumo departamentas (VSD).

VSD duomenimis, Lietuvoje save su „suverenais“ tapatina keletas šimtų gyventojų, aktyviau veikia keliasdešimt Sovietų sąjungos piliečiais save laikančių „suverenų“, feisbuke trečiadienį informavo departamentas.

Anot VSD, kai kurie „suverenai“ Lietuvoje pasižymi agresyvia retorika, linkę nevykdyti teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, yra ideologiškai palankūs Rusijos ir Baltarusijos režimams.

„Suverenais“ skelbiasi esantys ir sutuoktinių pora, praėjusią savaitę galimai savavališkai pasiėmę tris savo 5, 7 ir 9  metų amžiaus vaikus iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“. Policija atlieka tyrimą dėl vaiko pagrobimo, vaikų yra ieškoma, į pagalbą pasitekti ir užsienio partneriai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, vaikai nelankė mokyklos, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

VSD pažymi, kad „suverenais“ pasiskelbę asmenys nepripažįsta valstybės institucijų sprendimų ir yra įsitikinę, kad gali nevykdyti teisės aktuose įtvirtintų gyventojų pareigų.

„Suverenų“, taip pat „gyvų žmonių“, „laisvų žmonių“ judėjimas kilo JAV XX amžiaus antrojoje pusėje, vėliau išplito kitose valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suverenui

Suverenui portretas
Maltos ordinas, jūsų žiniai, yra ne asmuo.

Žmogus/Suverenas

Žmogus/Suverenas portretas
Esu Žmogus/Suverenas kaip ir Anglijos Karalius, Romos Katalikų bažnyčios Popiežius, Maltos Ordinas ir t. t. Klausimas iš mano pusės: Kodėl iš jų nesityčiojate? :)

Tai

Tai portretas
jiems į kompaniją tiks antivakseriai,maršiniai,patvoriniai ir kiti panašūs plokščiažemininkai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių