K.Kriščiūnas atleistas iš vicemero posto

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį iš vicemero pareigų atleido dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba suimtą Kęstutį Kriščiūną.

Už narystę Socialdemokratų partijoje sustabdžiusio vicemero atleidimą tarybos posėdyje balsavo 38 Kauno politikai, pasisakiusių prieš ir susilaikiusių nebuvo. Du tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

Atleistam vicemerui K.Kriščiūnui savivaldybės administracija turės sumokėti kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Po atleidimo K.Kriščiūnas išsaugojo tarybos nario mandatą. Nors jis sustabdęs savo narystę Socialdemokratų partijoje, vis dar priklauso socialdemokratų ir nepriklausomųjų frakcijai Kauno miesto taryboje.

K.Kriščiūnas iš pareigų nusprendė trauktis savo noru po to, kai jį suėmė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Iškart po sulaikymo miesto tarybos nariai buvo inicijavę apkaltos procesą ir rinko parašus, siekdami vicemerą atleisti, tačiau K.Kriščiūnas pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Tarybos posėdyje socialdemokratų frakcijos seniūnė Orinta Leiputė perskaitė Socialdemokratų partijos atsišaukimą, kuriuo jie atsiriboja nuo K.Kriščiūno.

„Keista klausyti tokių pareiškimų, kaip jie susilaiko nuo savo narių vertinimo. Socialdemokratai turi pasitraukti iš valdančiosios koalicijos ir priimti atsakomybę. Jie teigia, kad tai asmeninis K.Kriščiūno reikalas“,  – posėdyje valdančiųjų klausė buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis.

K.Kriščiūnas vicemero pareigas užėmė nuo šios kadencijos pradžios. Vienas Kauno socialdemokratų lyderių vicemero postą gavo meru tapus liberalui R.Mikaičiui.

Po Kauno valdžios perversmo, kai į mero kėdę grįžo A. Kupčinskas, K.Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą.

Kauno vicemerą ir kitus asmenis praėjusią savaitę sulaikė STT pareigūnai. Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė mėnesiui suimti K.Kriščiūną ir savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką.

Pasak STT, jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. STT įtaria, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

K.Kriščiūnas neigia jam pareikštus įtarimus.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasKauno valdžiaSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kodel neraso, kad pirmininke Liepute pasmerke Krisciuna

oioi

oioi portretas
kelnes pratrins besededami...Geriau eitu sniega pakast.

chachalis

chachalis portretas
O sekanti karta balsuos jau tik 37 isrinktieji.Gerai butu, kad kuo toliau tuo maziau balsuojanciu liktu.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių